Foto: PantherMedia/Scanpix

SIA "Viesnīca "Talsi"" piederošais nekustamais īpašums izsolē nosolīts par 365 000 eiro, liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

Izsole noslēdzās 1. septembrī, un to rīkoja Kurzemes apgabaltiesas zvērinātais tiesu izpildītājs Normunds Korics.

Pirmajā izsolē īpašuma sākumcena bija noteikta 360 000 eiro, savukārt izsoles solis bija 5000 eiro.

Piedzinējs ir būvkompānijas SIA "Arčers" mātesuzņēmums AS "UGN".

Atbilstoši tiesas lēmumam bija atļauts pārdot labprātīgā izsolē tiesas ceļā par labu "UGN" ieķīlāto "Viesnīca "Talsi"" piederošo nekustamo īpašumu kopību ar tiesas apstiprinātiem nosacījumiem.

Īpašums atrodas Kareivju ielā 16 un 16A, Talsos. Nekustamais īpašums sastāv no zemesgabala Kareivju ielā 16 ar kopējo platību 4150 kvadrātmetru, zemesgabala Kareivju ielā 16A 0,5416 hektāru platībā un četrstāvu mūra viesnīcas ēkas Kareivju ielā 16.

Īpašumam noteikts aizliegums bez "UGN" rakstiskas piekrišanas nekustamu īpašumu atsavināt, dāvināt, sadalīt un apgrūtināt ar lietu tiesībām.

Uz īpašumu ir nostiprināta hipotēka 350 000 eiro apmērā. Kreditors ir "Arčers", bet cesionārs - "UGN".

Augstākās cenas nosolītājam viena mēneša laikā pēc izsoles noslēguma dienas būs jāsamaksā visa summa, ko viņš nosolījis.

"Viesnīca "Talsi"" 2020. gadā strādāja ar 70 892 eiro apgrozījumu un cieta 163 339 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. "Viesnīca "Talsi"" reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 267 320 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Igors Sigai (96,41%), Ilga Driķe (2%) un Fricis Alksnis (1,6%).

Būvniecības uzņēmums "Arčers" reģistrēts 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,7 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "UGN". "UGN" pieder kapitāldaļas virknē ar būvniecības nozari saistītu uzņēmumu. Lielākie grupā ietilpstošie būvniecības uzņēmumi, kuru kapitāldaļu īpašnieks pilnībā vai daļēji ir "UGN", ir "Arčers", "Binders", "Limbažu ceļi", "Transparence", "Safe Group", "Elsana" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!