Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizejošajā gadā noslēgti desmitiem nekustamā īpašuma darījumu, kuru vērtība mērāma miljonos eiro. Starp lielākajiem darījumiem ir gan medijos jau izskanējuši darījumi, piemēram, bankrotējušās "Krājbankas" centrālās ēkas pārdošana un savdabīgie stadiona "Skonto" īpašumtiesību ceļi. Tomēr desmit lielāko darījumu vidū ir arī tādi, kas iepriekš nav izskanējuši, liecina nekustamā īpašuma uzņēmumu "Colleirs International" un "Latio" sniegtā informācija.

'Skonto' stadiona vērtība teju trīskāršojas


Foto: DELFI
Pērnā gada lielāko darījumu sarakstā iekļuvuši veseli divi ar "Skonto" stadiona kompleksu saistīti darījumi. Vasarā parādu dēļ pārņemto stadionu
kreditors "Reverta" izsolē par 13,8 miljoniem eiro pārdeva SIA "SSA"
- ar kādreizējo stadiona īpašnieku Gunti Indriksonu saistītam uzņēmumam. Savukārt
jau oktobrī par 35 miljoniem eiro stadiona kompleksu vairākos darījumos iegādājās nekustamo īpašumu uzņēmējiem Ivaram un Nataļjai Rudzīšiem piederošs uzņēmums SIA "Mani Group".

'Rimi' nopērk biroju un loģistikas centru


Foto: Publicitātes foto
'Rimi' grupas uzņēmums SIA "Plesko Real Estate" šogad iegādājies noliktavas un biroju telpas Augusta Deglava ielā 161. Darījuma summa ir konfidenciāla, tomēr zināms, ka tā ir lielāka par 20 miljoniem eiro. Iepriekš īpašums piederēja Zviedrijas nekustamo īpašumu fonda uzņēmumam SIA "Niam III Holding".

"Rimi" atpircis no fonda loģistikas un biroju centru, kurā jau gadiem atrodas veikalu ķēdes birojs un distribūcijas centrs. Darījums noticis, "Rimi" grupas uzņēmumam "Plesko Real Estate" iegādājoties tirdzniecības centra īpašnieku - Zviedrijas nekustamo īpašumu fonda "Niam Holding" piederošo Latvijas firmu "Niam III Holding". Tagad šī uzņēmuma nosaukums mainīts uz "Deglava Real Estate", liecina "Lursoft" datu bāzes informācija. 

'Rimi' pārdod centru 'Damme'


Foto: LETA
Pērnā gada trešais lielākais darījums bija tirdzniecības centra "Damme" Kurzemes prospektā 1a pārdošana. Pircējs bija AS "New Agenda Partners". Darījuma summa ir konfidenciāla, tomēr zināms, ka tā ir lielāka par 20 miljoniem eiro. Pārdevējs - SIA "Plesko Real Estate". RIMI pārdeva skandināvu investoriem tirdzniecības centru Imantā, kuru paši pirms tam attīstīja.

Ražošanas un noliktavu centrs jaunās rokās


Foto: Publicitātes foto
Industriālais parks "Nordic Technology Park" Rīgā, Jūrkalnes ielā 15/25, šogad nonācis Igaunijas fonda "EfTEN Capital" firmas SIA "EfTEN NTP" īpašumā. Iepriekš tas piederēja SIA "NP Properties", kas šo nekustamo īpašumu pārdevusi par 19,9 miljoniem eiro.

'Krājbankas' centrālais birojs tiek Milovu ģimenei


Foto: DELFI

Maksātnespējīgās "Latvijas Krājbankas" centrālā ēka Jāņa Daliņa ielā 15 izsolē par 10,5 miljoniem eiro tika pārdota SIA "JD 15". Šī firma ietilpst LNK holdingā, bet biroju ēka pārdēvēta par "LNK CENTRE". 

LNK grupā ietilpst vairāki ar nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un būvniecību saistīti uzņēmumi, tostarp, "Latvijas tilti". Šie uzņēmumi pieder Nataļjai, Aleksandram un Artjomam Miloviem, kas regulāri tiek ierindoti Latvijas turīgāko cilvēku sarakstos. 

Mantinieki ēku Rīgas centrā pārdod igauņu investoriem


Biroju ēku Rīgā, Blaumaņa ielā 5a, tās mantinieki pārdevuši par 8,8 miljoniem eiro. Ēkas pircējs ir SIA "Blaumaņa centrs", kas pieder Igaunijas nekustamā īpašuma fondam "EfTEN Capital".

Biroju ēku iegādājas Kiprā reģistrēta firma


Foto: Publicitātes foto

Biroja ēka Dzelzavas ielā 117. Pircējs - "Nordic & Baltic Property Group", summa 8,5 miljoni eiro. Kompānija, kas iegādājusies īpašumu, pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam "Marliese Investments Limited", kam Latvijā jau pieder vairāki īpašumi, tostarp klīnika "Premium Medical".

Vecrīgas viesnīcu iegādājas investors no Krievijas


Lielāko darījumu vidū ir arī "Welton Old Riga Palace Hotel" viesnīcas ēkas Minsterejas ielā 8/10 pārdošana. Pircējs ir SIA "Arktika Nord", kas par 8,26 miljoniem eiro ēku iegādājies no SIA "Homeland". "Homeland" ir "Wellton Hotel Group" viesnīcu ķēdi pārvaldošais uzņēmum, savukārt "Arktika Nord" vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Vladimirs Marins, liecina "Lursoft" dati.

Bijusī sanatorija cer uz labākiem laikiem


Bijusī sanatorijas ēka Ērgļu ielā 2, Jūrmalā. Pircējs SIA "Seagull Investments", summa - 8 miljoni eiro. Pārdevējs SIA "Jūrmalas priedes" - ar uzņēmēju Venjaminu Gureviču saistīts uzņēmums. Savukārt pircēja - "Seagull Investments" īpašnieks ir Kiprā reģistrēts uzņēmums "Viviga Limited".


'ABLV' nopērk vasarnīcu Jūrmalā


Foto: LETA

Zemi un bijušo vasarnīcas mājas ēku Jūras ielā 41/45, Jūrmalā, iegādājusies SIA "Pillar 19", kas ir "ABLV" grupas nekustamā īpašuma uzņēmums. Darījuma summa ir 7,78 miljoni eiro, bet pārdevējs - Sergejs Jegorovs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!