Foto: DELFI
Viesnīcu cenas Latvijā pērn palielinājušās par 10%, kas ir piektais lielākais cenu pieaugums starp Viesnīcu cenu indeksā (HPI) apskatītajām valstīm.

HPI ik gadu izstrādā viesnīcu rezervācijas portāls "Hotels.com", vadoties pēc cenām, kādas portālu izmantojušie ceļotāji maksā par vienu viesnīcas numuriņu uz vienu nakti.

2013.gadā Latvijā nakšņošana viesnīcā maksāja 73 eiro, kas ir trešā zemākā cena starp indeksā apskatītajām 68 valstīm.

Vislētākās viesnīcu cenas pērn reģistrētas Kambodžā - 49 eiro, kas turklāt piedzīvojusi arī lielāku cenu kritumu - 13% apmērā.

Otras lētākās viesnīcas no indeksā apskatītajām valstīm ir Vjetnamā - 70 eiro par nakti, trešajā vietā ir Latvija, bet ceturto vietu daļa Lietuva un Polijas ar 74 eiro par nakti.

Igaunijā 2013.gadā viesnīcas numurs vienai naktij maksāja 84 eiro, kas ir 11.zemākā cena starp indeksā apskatītajām valstīm.

Savukārt dārgākās viesnīcas ir Monako - 238 eiro, kam seko Omāna - 227 eiro, Maurīcija - 217 eiro, Singapūra - 170 un Krievija, Izraēla, Apvienotie Arābu Emirāti un Saūda Arābija - 169 eiro par vienu nakti.
Straujākais cenu pieaugums pērn reģistrēts Tunisijā - par 24%, kam seko Lietuva - par 19%, Maurīcija un Islande - par 13% un Meksika un Kostarika - par 11%.

Savukārt lielāko cenu lejupslīdi 2013.gadā izjutušas Kambodžas viesnīcas - par 13%, kam seko Dienvidkoreja - par 12%, Čīle, Argentīna un Indonēzija - par 10%, Brazīlija - par 8% un Dienvidāfrikas Republika un Indija - par 7%.

Šā gada "Hotels.com" Viesnīcu cenu indeksā arī analizēti Krievijas tūristu paradumi.

Krievijas tūristu iecienītākie galamērķi ir Rietumeiropas krāšņākās pilsētas - Parīze, Roma, Madride, Barselona un Prāga, bet Rīga ierindojas 14.vietā.

Trešā daļa Krievijas tūristu ceļojumos dodas kopā ar dzīvesbiedru bez bērniem, 19% ceļo ar draugiem, 16% ar ģimenes locekļiem, 15% ar dzīvesbiedru un bērniem, 10% ar kolēģiem, bet 7% Krievijas tūristu ārvalstu ceļojumos dodas vieni paši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!