Foto: Publicitātes foto
Viesnīcu noslogojums Rīgā Lieldienu brīvdienās šogad ir dažāds, savukārt cenas saglabājušās 2014.gada līmenī, pastāstīja aptaujātie Latvijas viesnīcu pārstāvji.

Viesnīcas "Hotel Bergs" sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Garda aģentūrai BNS norādīja, ka šogad viesnīcas noslogojums Lieldienu brīvdienās ir apmēram 40%, savukārt pērn Lieldienu brīvdienās vidējais noslogojums bija lielāks - 70% apmērā. "Šis gads vispār ir citādāks noslogojuma ziņā. Ģeopolitiskā situācija ir ļoti ietekmējusi tūrisma sfēru," teica Garda.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka viesnīcas cenu politika šogad nav mainījusies.

Savukārt viesnīcas "Islande Hotel" valdes priekšsēdētājs Renārs Circenis pastāstīja, ka viesnīcas noslogojums Lieldienu brīvdienās ir labāks nekā pērn - vidēji 55-58% robežās.

Viņš atzina, ka arī pakalpojumu cenas ir minimāli augušas. "Cenai ir jābūt dinamiskai, turklāt arī pieprasījums ir lielāks," skaidroja Circenis.

Tostarp viņš norādīja, ka klientu pieprasījumu pozitīvi veicina arī tas, ka netālu no viesnīcas atrodas "BT1" izstāžu zāle. "Tur tagad bieži notiek izstādes, un tūristiem ir izdevīgi pie mums apmesties," piebilda Circenis.

Viesnīcā "Albert Hotel" norādīja, ka viesnīcas noslogojums Lieldienu brīvdienās ir līdzvērtīgs pērnā gada noslogojumam - 25% apmērā. Vienlaikus arī cenas "Albert Hotel" saglabājušās pērnā gada līmenī.

Arī viesnīcas "Radisson Blu" ieņēmumu vadītājs Kaspars Cīrulis pastāstīja, ka viesnīcas vidējās noslogojums Lieldienu brīvdienās ir zem 50%, kas ir zemāks nekā pērn.

Pēc viņa teikta, tas skaidrojams ar to, ka šogad Lieldienās viesnīcas pakalpojumus izmantos tikai biznesa tūrisma klienti.

Lieldienu brīvdienas šogad tiek atzīmētas no 3.-6.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!