Foto: Publicitātes foto/"Mogotel Hotel Group"

Viesnīcu operators SIA “Mogotel” 2021. gadā strādāja ar 9,59 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,33% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotā informācija.

Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 213,70 tūkstošu eiro lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Iesniegtajā vadības ziņojumā lasāms, ka vēl viens nopietns faktors, kas ievērojami ietekmē viesnīcu darbību, ir personāla trūkums.

Nespējot pilnībā nokomplektēt pašu viesnīcas ar nepieciešamo personālu, aizvien biežāk tiek izmantoti ārpakalpojuma nodrošinātāji, savukārt SIA “Mogotel” personāla nokomplektēšanai tiek regulāri un biežāk, nekā bija plānots, pārskatīts atalgojuma apmērs. 2021. gadā SIA “Mogotel” bija darba devējs 371 darbiniekam.

Pagājušajā gadā SIA “Mogotel” kopā ar komandītsabiedrību AIF “Altum kapitāla fonds” un SIA “Hotel Investment Holding” nodibinājusi kopuzņēmumu “Mogotel development holding”. Šī holdinga meitas uzņēmums noslēdza 3 viesnīcu nomas līgumus Eiropas valstīs, savukārt SIA “Mogotel” noslēdza operēšanas/ pakalpojuma līgumus par šo viesnīcu pārvaldību.

"Lursoft" pieejamajā vadības ziņojumā lasāms, ka sākot ar šī gada jūliju “Mogotel” uzņēmumu grupas ietvaros plānots veikt darbības, kuru rezultātā SIA “Mogotel” veiks mantisko ieguldījumu, nododot SIA “Mogotel Latvija” apsaimniekošanā sešas viesnīcas ar zīmoliem “Rixwell” un “Rija”, SIA “Mogotel MV” apsaimniekošanā – trīs viesnīcas ar zīmoliem “WELLTON”, savukārt AS “Mogotel Group” tiks pievienota meitas uzņēmumam SIA “Mogotel”. Tā rezultātā SIA “Mogotel” mainīs nosaukumu uz AS “Mogotel group”.

SIA “Mogotel” patiesais labuma guvējs ir Vadims Muhins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!