Foto: DELFI

Apdrošināšanas uzņēmums "Vienna Insurance Group" (VIG) iegādājies 90% apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" akciju, turklāt VIG ir tiesības nākamajos sešos gados izpirkt pārējo, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" teicis VIG valdes loceklis Francs Fuhs.

"Mēs šo tirgu pazīstam, tāpēc nolēmām augt strauji. Tagad mums ir "Baltikums" un BTA, un kopā mēs Baltijas tirgū esam skaidrā otrajā pozīcijā aiz PZU, kas pēc RSA aktīvu pārpirkšanas reģionā ir izteikta līdere," sacījis Fuhs.

Vaicāts, vai Baltijas biznesa centrs būs Rīga, Fuhs atzīst, ka pēc BTA iegādes VIG lielākā biznesa daļa ir Rīgā.

Kā ziņots, pērn decembrī tika paziņots, ka par "BTA Baltic Insurance Company" vairākuma akcionāru kļūs VIG. Konkrēts VIG iegūstamo akciju daudzums toreiz netika atklāts.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir devusi atļauju "Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe" iegūt būtisku līdzdalību "BTA Baltic Insurance Company", apliecināja komisijas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte.

VIG 2015. gadā Latvijā iegādājās apdrošināšanas AS "Baltikums". Saskaņā ar VIG stratēģiju iegādātie uzņēmumi pēc īpašnieku maiņas turpina strādāt ar iepriekšējo nosaukumu, tam pievienojot arī VIG norādi. VIG Latvijā jau strādā ar diviem zīmoliem - "Baltikums" nedzīvības apdrošināšanā un "Compensa" gan nedzīvības apdrošināšanā, gan dzīvības apdrošināšanā.

VIG ir vadošais apdrošināšanas koncerns Austrijā, kā arī Centrāleiropā un Austrumeiropā. Koncernu veido apmēram 50 kompānijas 25 valstīs. VIG akcijas tiek kotētas Vīnes biržā un Prāgas biržā.

Līdz darījumam ar VIG "BTA Baltic Insurance Company" vienīgais akcionārs bija "BTA Insurance Company" SE.

"BTA Baltic Insurance Company" darbu sāka 2015. gada 1. jūlijā pēc mātesuzņēmuma "BTA Insurance Company" SE reorganizācijas, pārņemot Baltijas valstu biznesa portfeli. "BTA Baltic Insurance Company" auditētā peļņa pirms nodokļiem pērn bija 4,2 miljoni eiro, bet neto peļņa bija 3,67 miljoni eiro.

"BTA Baltic Insurance Company" no 2015. gada 1. jūlija līdz 31. decembrim saskaņā ar auditētajiem finanšu rezultātiem parakstīja bruto apdrošināšanas prēmijas 55,7 miljonu eiro apmērā. "BTA Baltic Insurance Company" bruto izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjoms pērn bija 35,6 miljoni eiro.

Uzņēmumā "BTA Insurance Company" būtiska līdzdalība ir Gintam Dandzbergam (no 20% līdz 33%) un Paulam Dandzbergam (no 20% līdz 33%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!