Foto: @Kotinizs/Facebook

Viļakas novadā reģistrētās ZS "Kotiņi" apgrozījums 2020.gadā palielinājies par 70,27%, sasniedzot 2,91 milj. eiro, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Šāds apgrozījuma pieaugums daļēji saistīts ar to, ka 2020.gadā pārdota arī daļa atlikušās ražas no 2019.gada, kā arī pērn pārdots vairāk sagatavotās sēklas. Pagājušajā gadā palielinājusies arī ZS "Kotiņi" peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas pieaugusi līdz 412,44 tūkst. eiro.

Papildus savai pamatdarbībai – sēklkopībai –, saimniecība arvien plašāk attīsta pārtikas preču ražošanu no savas izaudzētās produkcijas. ZS "Kotiņi" ražotie milti, putraimi, grūbas un rapšu eļļa tiek pārdoti arī interneta veikalā. "Lursoft" dati rāda, ka aizvadītajā gadā ZS "Kotiņi" bijis arī viens no uzvarētājiem Viļakas novada domes izsludinātajā konkursā par pārtikas produktu piegādi skolēnu pārtikas paku sagatavošanai ārkārtas situācijā. 6,92 tūkst. eiro lielajā iepirkumā ZS "Kotiņi" daļa veidojusi 2,62 tūkst. eiro.

Savā vadības ziņojumā ZS "Kotiņi" norāda, ka saimniecība strādā pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības projektiem saistītajos jautājumos konkurētspējas veicināšanai, kā arī meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Viens no galvenajiem ZS "Kotiņi" mērķiem esot saimniecības iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveidošana.

ZS "Kotiņi" īpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Aldis Ločmelis. "Lursoft" dati liecina, ka Ločmelim pieder arī 50% kapitāldaļu uzņēmumā SIA "Rok un tīra", kas nodarbojas ar būvlaukumu sagatavošanu. 2019.gadā gan uzņēmums nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!