Foto: LETA

No šī gada 14. marta veiktas izmaiņas "Maxima Grupe" vadībā – par tā jauno valdes priekšsēdētāju iecelts līdzšinējais "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, kuram uzticēta arī uzņēmuma "Franmax" vadība, kas "Maxima Grupe" uzņēmumiem nodrošina franšīzes pakalpojumus, informē uzņēmums.

Izmaiņas, kas veiktas arī citu grupas uzņēmumu vadībā, ir daļa no plašāka attīstības plāna, lai nodrošinātu ilgtspējīgu "Maxima Grupe" uzņēmumu izaugsmi.

Līdz ar šīm izmaiņām Andris Vilcmeiers kļuvis par pirmo latvieti, kurš vadīs Baltijas lielāko vietējā kapitāla uzņēmumu "Maxima Grupe", kas pārvalda mazumtirdzniecības uzņēmumu darbību piecās valstīs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā, šo uzņēmumu kopējam apgrozījumam 2018. gadā sasniedzot gandrīz 3.5 miljardus eiro.

Pārmaiņu ietvaros "Maxima Latvija" vadītāja amatu turpmāk uzņemsies līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis un komercdirektors Viktors Troicins. Izmaiņas veiktas arī citos "Maxima Grupe" uzņēmumos un to pārvaldības struktūrā. Par "Maxima Lietuva" jauno valdes priekšsēdētāju iecelta līdzšinējā "Maxima Grupe" vadītāja Jolanta Bivainīte (Jolanta Bivainytė), kura šajā amatā nomainīs Krīstīnu Meidi (Kristina Meidė). "Maxima Lietuva" valde darbu turpinās trīs cilvēku sastāvā, valdes priekšsēdētājas amatā stājoties Jolantai Bivainītei, kā arī darbu turpinot Vilmai Drulienei (Vilma Drulienė) un Jurgitai Šlekitei (Jurgita Šlekytė).

Turpmāk "Maxima Grupe" valdē strādās tās jaunais priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, "Maxima Lietuva" vadītāja Jolanta Bivainīte, mazumtirdzniecības uzņēmuma "Stokrotka" valdes priekšsēdētājs Arūns Zimnicks, "Maxima Latvija" vadītājs Viktors Troicins, kā arī "Maxima Igaunija" vadītājs Edvīns Volks un "Maxima Grupe" finanšu direktors Vitālijs Rakovskis (Vitalij Rakovski).

"Mazumtirdzniecības tirgus pastāvīgi mainās, pieprasot ne vien inovatīvus risinājumus, bet arī ilgtspējīgu pārvaldību visos grupas uzņēmumos. Kopā ar kolēģiem nozarē esam strādājuši daudzus gadus, tādējādi laikā, kad pasaules un Baltijas valstu ekonomikā valda zināma neskaidrība, vēlamies īstenot jaunu pieeju uzņēmuma vadībā," norāda "Maxima Grupe" jaunais valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Pirms pievienošanās "Maxima Latvija" Andris Vilcmeiers vadīja "Putnu fabriku Ķekava" un ieņēma dažādus vadošos amatus tranzīta un loģistikas nozarē uzņēmumos "Ventspils nafta", "Latvijas kuģniecība", kā arī citos. Pēc vadības zinību un finanšu izglītības grāda iegūšanas Latvijas Universitātē, karjeru sācis auditorkompānijā "PricewaterhouseCoopers Latvia".

Viktors Troicins "Maxima Latvija" vadības komandai pievienojās 2016. gadā aprīlī, kad sāka pildīt uzņēmuma komercdirektora pienākumus. Pirms tam vairāk nekā 12 gadus darbojies auto nozarē, bijis ģenerāldirektors, kā arī iepriekš finanšu direktors "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvja uzņēmumā "Domenikss". Tāpat vadījis enerģētikas projektēšanas institūtu "Siltumelektroprojekts" un strādājis auditorkompānijā "Deloitte&Touche Latvija", "Baltijas Finanšu partneri" un "Gutta". Viņš ieguvis uzņēmējdarbības vadības maģistra grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā un ekonomikas zinātņu bakalaura grādu Rīgas Aviācijas universitātē (Transporta un sakaru institūts).

Jolanta Bivainīte savu karjeru kopš 1992. gada aizvadījusi vadošos amatos dažādos "Vilniaus Prekyba" grupas uzņēmumos, tostarp vadot "Maxima Grupe" kopš 2019. gada maija. Viņa ir absolvējusi Viļņas Universitātes Ekonomikas vadības fakultāti.

"Maxima Grupe" pieder mazumtirdzniecības veikalu tīkli "Maxima" (Baltijas valstīs), "Stokrotka" (Polijā), "T-Market" (Bulgārijā) un pārtikas e-tirdzniecības platforma "Barbora", kas darbojas Lietuvā un Latvijā.

"Maxima Grupe" apgrozījums 2019. gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieauga par 23,9% un sasniedza 1,9 miljardus eiro. Konsolidētā EBITDA sasniedza 142 miljonus eiro. Grupa fiksētajos aktīvos investēja vairāk nekā 49 miljonus eiro.

"Maxima Grupe" pieder holdingam "Vilniaus Prekyba", kas pārrauga uzņēmumu grupas tādās nozarēs kā mazumtirdzniecība, farmācija, kā arī nekustamo īpašumu attīstība un pārvaldība Baltijas valstīs, Zviedrijā, Polijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!