Foto: DELFI

Nekustamā īpašuma jomas uzņēmēja Ināra Vilkaste, kas vairāk gan pazīstama ar daudzajām tiesvedībām un izmeklēšanām kurās figurē viņas un viņas dzīvesbiedra Vladimira Vaškeviča vārds, Rīgā, Merķeļa ielā 7, izsolē iegādājusies namu, liecina Zemesgrāmatas dati.

Savulaik īpašumu nomājis pastarpināti uzņēmējam Raimondam Štālbergam piederošs uzņēmums "Constructions & Investments". Vēlāk Štālbergs uzņēmuma daļas pārdevis, bet "Constructions & Investments" namu privatizējis. 

Abus saista ilgstoša tiesvedība - Vilkaste Štālbergu apsūdz naudas izspiešanā.

Darījums noticis šī gada februārī un saskaņā Zemesgrāmatā fiksētajiem datiem tā apmērs bijis 1 075 000 eiro. Tiesa gan, ap to pašu laiku izsniegtais hipotekārais kredīts, kas dots, ieķīlājot šo īpašumu, sasniedz 1 845 000 eiro.

Pērnā gada beigās "Latvijas Vēstnesī publicēts sludinājums par izsoli liecina, ka ēka izsolīta, lai piedzītu iepriekšējā īpašnieka un ēkas privatizētāja parādu "Privatizācijas aģentūrai". Izsoles sākumcena bija 1 025 000 eiro.

Savukārt aizvadītājā nedēļā, 24.aprīlī, Vilkaste reģistrējusi uzņēmumu SIA "Merķela 7", tā pamatkapitālā ieguldot 1 260 000 eiro, liecina "Lursoft" datu bāzes informācija. Visticamāk, pamatkapitālā ieguldīts nule iegādātais nekustamais īpašums, tomēr pagaidām jaunā uzņēmuma iesniegtie dokumenti nav pieejami publiski.

Jaunajā kompānijā Vilkaste ir vienīgā īpašniece.

Nekustamais īpašums piedzīts no SIA "Constructions & Investments", kas to no Finanšu ministrijas pārņēmusi 2008.gadā. Kā liecina tā gada Privatizācijas aģentūras valdes sēdes protokols, uzņēmums iepriekš bijis nama nomnieks un izmantoja tā pirmpirkuma tiesības īpašuma iegādei.

"Constructions & Investments" pieder Kanādas pilsonim Aleksandram Zamurujevam. Uzņēmums 2013.gadā cietis 115 tūkstošu latu zaudējumus. Līdz 2008.gadam tā īpašnieki bija vairākām privātpersonām piederošs uzņēmums SIA "DGS", bet līdz 2006.gada oktobrim puse kompānijas piederēja Štālberga uzņēmumam SIA "B.H.".

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!