Foto: Publicitātes attēli

Degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 270,317 miljoni eiro, kas ir par 67,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp apgrozījums degvielas segmentā veidoja 227,304 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 68,3%. Uzņēmumā to skaidro gan ar tirgū vērojamo degvielas cenu kāpumu, gan pieaugumu pārdotās degvielas apjomā.

Ieņēmumi "Virši-A" veikalos pieauga par 18,2%, sasniedzot 30,141 miljonu eiro.

Savukārt pirms vairāk nekā gada izveidotais uzņēmuma enerģētikas segments 2022.gada pirmajos deviņos mēnešos nodrošināja pārdotās elektroenerģijas apjomu uzņēmuma klientiem 11,766 miljonu eiro apmērā. Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, tas ir samazinājums par 39,7%.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka deviņu mēnešu noslēgumu iezīmēja vairāki būtiski notikumi. Tostarp tika atklāta jauna uzpildes stacija Daugavpilī, kuras izveidē investēti vairāk nekā divi miljoni eiro, nodrošinot autovadītājiem pilnu pakalpojumu klāstu, tai skaitā saspiestās dabasgāzes (CNG) uzpildes iespējas. Lēmums par jaunas stacijas būvniecību un CNG pieejamības nodrošināšanu Daugavpils reģionā pieņemts pēc uzvaras AS "Daugavpils satiksme" izsludinātajā iepirkumā par tai piederošo autobusu uzpildi ar CNG.

Tāpat septembrī "Virši-A" parakstīja līgumu ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru. Līgums paredz, ka tuvāko divu gadu laikā līdz 2024.gada otrajam ceturksnim 20 "Virši-A" degvielas uzpildes stacijās tiks uzstādītas 28 pieslēguma vietas ar vismaz 150 kilovatu (kW) lielu uzlādes jaudu, turklāt astoņās no tām tiks izbūvēts vismaz 870 ampēru (A) liels pieslēgums sadales sistēmas operatoram.

Turklāt šogad trešajā ceturksnī "Virši-A" ieguva starptautisko "ISO 9001" sertifikātu.

"Virši-A" apgrozījums 2021.gada deviņos mēnešos bija 161,581 miljons eiro.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Virši-A" koncerna apgrozījums pieauga par 28,8%, sasniedzot 220,882 miljonus eiro, bet koncerna auditētā peļņa bija 6,616 miljonu eiro, kas ir par 58% vairāk nekā gadu iepriekš. "Virši-A" koncernā ietilpst mātessabiedrība "Virši-A", SIA "Viršu nekustamie īpašumi", SIA "Virši loģistika" un SIA "Virši Renergy".

Uzņēmuma akcionāri, pēc "Nasdaq Riga" publiskotās informācijas, pirms akciju iekļaušanas biržas alternatīvajā tirgū "First North" bija Jānis Riekstiņš (23,8%), Jānis Rušmanis (23,6%), Ruta Plūme (23,6%), Ilgvars Zuzulis (14,5%) un Andris Priedītis (14,5%). Kompānijas akcijas kopš 2021.gada 11.novembra ir iekļautas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!