Foto: Reuters/Scanpix

Panāktā vienošanās par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu ir pozitīvs signāls pasaules naftas cenu stabilitātei, kas nozīmē, ka nav gaidāms straujš un nepamatots degvielas cenu kāpums, teica degvielas tirgotāja "Virši-A" valdes priekšsēdis Jānis Riekstiņš.

Kā uzsver uzņēmuma vadītājs, "visbeidzot ir likvidēts ārkārtīgi būtisks saspīlējuma faktors, kas līdz šim nozarē radīja pastāvīgu spriedzi un negaidītus cenu lēcienus, kā arī spekulācijas".

Būtiski esot ņemt vērā, ka jebkurš starptautisks notikums Latvijas tirgu ietekmē ar laika nobīdi, tāpēc tūlītējs cenu kritums nav gaidāms. "Tajā pašā laikā līdzīgi kā citviet pasaulē arī pie mums autovadītāji šobrīd var cerēt uz prognozējamu stabilitāti degvielas cenās," secina Riekstiņš.

Kā ziņots, Irāna otrdien panāca vienošanos ar sešām pasaules lielvarām par savas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu, un, kā izteikušies eksperti, tas varētu pozitīvi ietekmēt naftas cenas globālajos tirgos. Lielvalstu panāktā vienošanās ar Irānu paredzēs pakāpeniski atcelt pret Teherānu noteiktās sankcijas, kas atļaus valstij eksportēt vairāk naftas nekā patlaban.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!