Foto: PantherMedia/Scanpix
Vērtējot uzņēmējdarbības vidi Latvijā, visoptimistiskāk noskaņotie ir Zemgales iedzīvotāji - 44% atzīmēja, ka tā ir labvēlīga, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Tikmēr vispesimistiskākie par uzņēmējdarbības vidi Latvijā ir Latgales iedzīvotāji - 66% aptaujāto norādīja, ka tā ir nelabvēlīga, pavēstīja "DNB bankas" sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa.

Līdzīgās domās ir vairāk nekā puse Rīgas (57%), Pierīgas (57%), Kurzemes (52%) un Vidzemes (51%) iedzīvotāju. Tiesa, salīdzinoši lielai daļai rīdzinieku (25%), Pierīgas iedzīvotāju (23%) un kurzemnieku (25%) nebija viedokļa šajā jautājumā, bet 30% vidzemnieku uzskata, ka uzņēmējdarbības vide ir labvēlīga.

Prognozējot, ko viņi darītu gadījumā, ja tiktu pie lielas naudas summas, zemgalieši (38%) un vidzemnieki (37%) biežāk nekā citu reģionu iedzīvotāji atzina, ka uzsāktu savu biznesu. Tikmēr 22% latgaliešu ziedotu labdarībai. Tāpat rīkotos arī 19% rīdzinieku un 19% zemgaliešu.

Savukārt Pierīgas (28%) un Kurzemes (28%) iedzīvotāji biežāk nekā citu reģionu iedzīvotāji ieguldītu naudu bankā. Lielākā daļa visu reģionu iedzīvotāju gan gadījumā, ja tiktu pie lielas naudas summas, visbiežāk to iztērētu sen kārotu lietu (ceļojuma, mašīnas, mājas u.c.) iegādei.

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!