Foto: LETA
SIA "Vita mārkets", kas ir viens no ar zīmolu "Elvi" strādājošajiem uzņēmumiem, iegādājies 15 līdz šim SIA "Linde pārtika" piederošus "Elvi" veikalus, portālu "Delfi" informē franšīzes īpašnieka "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Darījums ir iesniegts Konkurences padomē, lai saņemtu tā apstiprinājumu.

"Ilggadēju franšīzes partneru darījums ir abpusēji pārdomāts lēmums, kas kopumā nozīmē zīmola "Elvi" attīstību, stabilitāti un konkurētspēju Latvijas tirgū," norāda Vārtukapteine. Pēc darījuma apstiprināšanas 15 veikali "Elvi", kas atrodas Kuldīgā, Kandavā, Skrundā, Liepājā, Saldū, Ventspilī, Sabilē, Olainē, Ogrē, Ogresgalā un Ķegumā, turpmāk piederēs "Vita mārketam". Uzņēmums plāno visu jauno veikalu rekonstrukciju un piedāvājuma paplašināšanu tajos.

Šajos 15 veikalos kopumā strādā gandrīz 380 darbinieku. "Darba līgumi uz SIA "Vita mārkets" tiks pārslēgti ar visiem jaunajiem kolēģiem. Ja veikalos būs nepieciešams veikt rekonstrukciju, visiem darbiniekiem tiks piedāvāts darbs tuvākajos "Vita mārketa" veikalos vai arī veikalu pārkārtošanas procesos," skaidro "Vita mārketa" valdes priekšsēdētājs Imants Rendenieks.
Savukārt "Linde pārtikas" turpmākā darbība būs saistīta ar būvmateriālu un saimniecības preču tirdzniecību, paplašinot, strādājot pie sortimenta un apkalpošanas kvalitātes paaugstināšanas mājsaimniecības lielveikalos "Domo", kuri atrodas Kuldīgā, Kandavā un Ogrē.

SIA "Vita mārkets" ir ilggadēja SIA "Elvi Latvija" franšīzes partnere, kam kopumā pieder 18 veikalu. Pēc darījuma apstiprināšanas Konkurences padomē uzņēmums būs 33 veikalu "Elvi" īpašnieks.

"Elvi" ir franšīze, kas vieno 52 Latvijas mazumtirgotājus – franšīzes ņēmējus -, kam pieder vairāk nekā 150 veikalu visā Latvijā. Šogad pašmāju zīmols atzīmē 15 gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!