Foto: Zane Bitere/LETA

AS "Latvenergo" iepirks papildu gāzes rezerves starptautiskajās biržās, šodien preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes informēja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

AS "Latvenergo" iepirks papildu gāzes rezerves starptautiskajās biržās, šodien preses konferencē informēja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Ļoti svarīgs bloks, par kuru šodien bija saruna valdības sēdē, ir enerģētikas bloks. Jānomierina visi uzņēmēji un sabiedrība, ka enerģētikas jomā nav pamata bažām par pārrāvumiem. Atbildīgie dienesti jau mēnešiem ilgi monitorē situāciju, prognozējot dažādus situāciju scenārijus.

Gāzes rezerves Inčukalna gāzes krātuvē ir pietiekamā apjomā un nav saskatāmas gāzes piegādes krīžu pazīmes. Ņemot vērā šīsdienas ģeopolitisko situāciju, MK sēdē atbalstīja deleģējumu AS "Latvenergo" papildus gāzes iegādei un uzglabāšanai. Sašķidrināto gāzi līdz Inčukalna PGK piegādās caur Klaipēdas termināli.

Šis ir labs signāls, lai mums ilgākā laika periodā būtu pārliecība par energodrošību, un iepriekš īstenotie papildu pasākumi ļauj Baltijas reģionam iegādāties mums gāzi ne tikai no Krievijas, bet no citiem piegādātājiem, kas ir svarīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!