Foto: LETA

Tuvojoties pavasarim, būtu jādomā par iespēju veidot drošus darbības principus ēdināšanas sektorā, lai tiem ēdinātājiem, kuri var nodrošināt pietiekamu lielu distanci starp galdiņiem ārā, būtu iespēja atsākt strādāt, otrdien Ministru kabineta sēdē sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Situācija ēdināšanas sektorā ir strauji pasliktinājusies, virkne ēdinātāju ir pieņēmuši lēmumu darbību neturpināt un nesniedz ēdienu līdzņemšanai. Tas visdrīzāk skaidrojams, ka šie uzņēmumi piedāvāja arī restorānu servisa pakalpojumus, kas radīja produktu pievienoto vērtību.

Prognozējams, ka pavasarī palielināsies mobilitāte, cilvēki vairāk pārvietosies un viņus nevarēs noturēt dzīvokļos, tādēļ būtu svarīgi, ja būtu iespējams izveidot ēdināšanai izveidot drošus darbības principus, lai tajās platībās, kur būtu iespējams izvietot galdiņus pietiekami tālu vienu no otra un ievērot visas drošības prasības, varētu klientus apkalpot uz vietas un cilvēkiem nebūtu jāsēž mašīnās un jāēd, sacīja ministrs.

"Šī ir lieta, ko Operatīvās vadības grupa varētu iekļaut izstrādātajos divos rīcības variantos," sacīja premjerministrs Krišjānis Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!