Foto: Publicitātes attēli
Ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Capitalica Asset Management" Skanstes apkaimē Rīgā būvē divus A klases darījumu centrus "Verde", to būvniecību paredzēts uzsākt 2020. gada pirmajā ceturksnī, savukārt pabeigt plānots 2022. gadā, informē uzņēmums.

45 tūkstošu kvadrātmetru platībā kopumā ir plānots ieguldīt aptuveni 60 miljonus eiro. Biroju komplekss "Verde" tiks būvēts saskaņā ar BREEAM standartu "Excellent", tajā īpaša vērība būs veltīta zaļajai domāšanai, kā arī filozofijai, kas veicina ilgtspējību.

Par "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" atbildīgā "Capitalica Asset Management" pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus Baltijas valstīs. Šī ieguldījumu pārvaldības sabiedrība ir dibināta 2016. gadā. Līdztekus projektam Rīgā "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" pārvalda arī darījumu centru "Kauno dokas" Kauņā, tirdzniecības centru "Luizė" Klaipēdā un darījumu centru "135" Viļņā. Citu ieguldītāju vidū pagājušā gada beigās, kā arī šogad ieguldījumus "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" veica "INVL Asset Management" un apdrošināšanas sabiedrības "Bonum Publicum" pārvaldītie pensiju fondi.

"Capitalica Asset Management" lielāka daļa (80%) pieder vienai no lielākajām Lietuvas kapitāla uzņēmumu grupām SBA un 20% pieder Andrjus Baršta uzņēmumam "Fox Holdings".

Jau vēstīts, ka Skanstes apkaimē plānotais biroju centrs "Verde" Hanzas ielā 14B būs viens no lielākajiem Rīgā, piedāvājot apmēram 30 000 kvadrātmetrus nomas platības un aptuveni 3000 jaunas darbavietas. Kopējā A klases biroju centra "Verde" platība ar pazemes garāžu būs apmēram 45 000 kvadrātmetri, paredzētas arī 412 autostāvvietas.

Pagājušā gada 14. jūnijā saņemta būvatļauja, biroju centra arhitekts ir Andris Kolbergs. "Ēkas atradīsies 1,35 hektārus plašā teritorijā starp UNESCO aizsargāto Rīgas vēsturisko centru, kas ir slavens ar jūgendstila arhitektūru, un jauno pilsētu, kas top Skanstē. Zemesgabals atrodas starp šīm abām pilsētas daļām un mantojuma aizsardzības prasības jaunbūvēm, it īpaši ēku augstumam un apbūves blīvumam ir ļoti stingras," stāstīja Kronbergs.

"Darījumu centra vestibila jumts būs kā dārzs zaļā pakalnā. Tur tiks iestādīti koki, krūmi un puķes, kā arī siltajā sezonā darbosies kafejnīcas. Tā būs parkam līdzīga, dzīvīga zaļā zona. Arī uz ēkas 5. stāva un 11. stāva tiks ierīkoti jumta dārzi," sacīja Kronbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!