Foto: Shutterstock
AS "Vizulo Group", kurā ietilpst Baltijā lielākais LED gaismekļu ražotājs "Vizulo", 2019. gada apgrozījums sasniedzis 11,3 miljonus eiro, kas ir 1,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kad koncerna apgrozījums bija 8,7 miljoni eiro, liecina uzņēmuma jaunākie finanšu rādītāji.

Iecavas novadā bāzētajā "Vizulo" ražotnē uzņēmums izgatavo LED āra apgaismojumu, kā arī gaismekļus iekštelpām un prožektorus, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Aptuveni 90% produkcijas tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm. Lielākie eksporta tirgi ir Francija, Holande, Igaunija, Islande, Izraēla, Jaunzēlande, Somija, Šveice un Vācija. Latvijas tirgū paliek aptuveni 10% no kopējā uzņēmuma produkcijas apjoma.

Pērn uzņēmumā audzis arī kopējais darbinieku skaits no 99 līdz 129.

"Ienākumu pieaugums ļāva mums pārskata gadā turpināt arī jaunu produktu un pakalpojumu ieviešanu un izpēti, turpināt iesāktos rūpnieciskos pētījumus dažādu LED gaismekļu izstrādē – savietojot dažādas elektronikas un mehānikas formas, kā arī veikt darbu pie eksperimentālās viedās apgaismes pilsētas projekta, kas būs mūsu nākamo redzamāko darbu turpinājums," skaidrojis SIA "Vizulo" valdes priekšsēdētājs Jānis Zeltiņš.

AS "Vizulo Group" dibināta 2012. gadā, un koncerna sastāvā ir iekļauti meitas uzņēmumi: SIA "Vizulo", SIA "Vizulo Solutions" un SIA "Vizulo ESCO".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!