Foto: LETA
Akciju sabiedrība "Latvijas Kuģniecība" akcionārs "Ventspils Nafta" (VN) informē, ka piektdien apsardzes autobusā noturētajā akcionāru sapulcē mainīta uzņēmuma valde un padome, portālu "Delfi" informēja VN preses sekretāre Zane Bojāre.

VN ziņo, ka ārkārtas akcionāru sapulces laikā, klātesot 78,2% balsstiesīgo akciju skaita turētājiem, LK padomē ievēlēts Saimons Bodijs, Mihails Dvoraks, Džaveds Ahmeds, Rubils Ilmazs, Marks Morels Vērs un Kristofers Teofanis Matsakos.

Jaunievēlētās padomes pārstāvim Saimonam Bodijam ārkārtas akcionāru sapulce nolēma uzdot sasaukt LK jaunievēlētās padomes pirmo sēdi. Padome ievēlēta nepilnā sastāvā.

Piektdien akcionāri lēma no LK padomes locekļu amatiem atcelt Uldi Pumpuru, Olgu Pētersoni, Vladimiru Solomatinu, Andri Vilcmeieru, Ansi Sormuli, Svenu Zālīti, Gunti Ločmeli, Māri Gaili, Miku Ekbaumu, Normundu Staņēviču, Volodimiru Koškulu un Kārli Boldiševicu.

Akcionāri izteica neuzticību LK valdes locekļiem Andrim Linužam, Edvīnam Bērziņam, Imantam Sarmulim un Pavelam Semeņjutam.

Akcionāri arī nolēma celt prasību pret AS "Latvijas Kuģniecība" bijušajiem un esošajiem valdes locekļiem Imantu Sarmuli, Andri Linužu, Raivi Veckāganu un Edvīnu Bērziņu, kā arī celt prasību pret AS "Latvijas Kuģniecība" visiem bijušajiem padomes locekļiem, kas ievēlēti 2008. gada 15. februāra AS "Latvijas Kuģniecība" ārkārtas sapulcē.

Akcionāru sapulce nolēma uzdot Bodijam sasaukt LK jaunievēlētās padomes pirmo sēdi, paziņot padomes locekļiem par padomes sēdes norises laiku un vietu, noteikt LK jaunievēlētās padomes pirmās sēdes darba kārtību, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības, kas saistītas ar LK jaunievēlētās padomes pirmās sēdes sasaukšanu un noturēšanu, informēja Bojāre.

Klātesošie akcionāri vienbalsīgi nobalsoja par LK 2009.gada finanšu pārskatu apstiprināšanas atlikšanu.

Jau ziņots, ka uz iepriekš izsludināto, bet vēlāk uzņēmuma valdes atcelto "Latvijas Kuģniecības" akcionāru kopsapulci piektdien ieradusies daļa akcionāru, kuri, nevarēdami iekļūt paredzētajā sanāksmes vietā atpūtas bāzē "Lejastiezumi", sanāksmi noturējuši apsardzes autobusā.

Nesaskaņas LK akcionāru starpā valda jau ilgāku laiku. Šī gada laikā vairākkārt sasauktas, taču dažādu iemeslu dēļ tā arī nav notikušas uzņēmuma akcionāru sapulces. Akcionāru strīdi izvērtušies tik asi, ka oktobra sākumā viena no pusēm pirms otras izsludinātās sapulces norobežoja ar drošības žogu LK administratīvo ēku Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!