Foto: Publicitātes attēls

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā elektroniskā izsolē ar augšupejošu soli piedāvās iegādāties namu Audēju ielā 7, Vecrīgā, ar 1,162 miljonu eiro sākumcenu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Nams uz Audēju un Vecpilsētas ielas stūra ir daļa no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa - dzīvojamo ēku kompleksa, kurā ietilpst ēkas Audēju ielā 7, 9 un 11.

Ēkas kopējā platība ir 2026,8 kvadrātmetri, bet zemes platība ir 470 kvadrātmetru. Īpašuma pirmais un otrais stāvs ir piemērots kafejnīcu, tirdzniecības vai salona telpu iekārtošanai, savukārt ēkas augšējie stāvi - biroju vai dzīvojamo telpu izveidei.

Izsole sāksies trešdien, bet noslēgsies 2023.gada 5.maijā plkst.13.

Izsoles sākumcena ir 1 162 500 eiro, bet izsoles solis - 10 000 eiro.

Īpašums Audēju ielā 7 VNĪ īpašumā ir kopš 1997.gada 5.augusta, taču pēdējos vairāk nekā 10 gadus ēka ir bijusi daļēji iznomāta vai bez nomniekiem, tādēļ VNĪ nolēmusi to virzīt atsavināšanai.

No 2015.gada jūlija īpašumam ir organizētas vairāk nekā desmit izsoles, taču neveiksmīgi. Nama pirmajā izsolē sākumcena bija noteikta 2,496 miljoni eiro, bet pēdējā izsolē, kas noslēdzās šogad 23.martā, izsoles sākumcena bija 1,395 miljoni eiro.

Jūgendstila daudzstāvu mūra ēka celta 1899.gadā pēc arhitektu Alfrēda Ašenkampfa un Maksa Šervinska projekta. Tā ir viena no pirmajām jūgendstila celtnēm Rīgā. Ēkas fasādi rotā stilizētu augu motīvi, ābeles cilnis un neliels erkers, kam abās pusēs novietoti maskaroni. Ēkas augšējais stāvs veidots kā mansards. Ēka sākotnēji piederēja grāmatu izdevējam Aleksandram Grossetam.

VNĪ reģistrēta 1996.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!