Foto: LETA

Tuvojoties būvniecības noslēgumam, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludinājis iepirkumu topošās centralizētās prokuratūras ēkas Rīgā, Aspazijas bulvārī 7, apsaimniekošanai uz trīs gadiem, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Centralizētajā prokuratūras namā jau drīzumā darbu uzsāks desmit Latvijas prokuratūras struktūrvienības, kas līdz šim atradušās piecās dažādās Rīgas vietās ar kopumā ap 230 darbiniekiem.

"Izmantojot BIM tehnoloģijas, esam paaugstinājuši būvprojekta kvalitāti, savlaicīgi identificējot vairāk nekā 200 problēmvietas, kas ļāva īstenot būvdarbus bez pārtraukumiem, būvdarbu gaitā laikus novēršot nepilnības, kas valstij izmaksātu vismaz 140 000 eiro. Šobrīd, aktualizējot modeļus atbilstoši būvprojekta izmaiņām un informācijai no būvlaukuma, izstrādājam digitālo dvīni ar vērtīgu informāciju par ēku un tās sistēmām, kas palīdzēs nodrošināt efektīvāku būves pārvaldīšanu un apsaimniekošanu. Vēsturiskās ēkas pārbūvē īstenoti arī energoefektivitātes risinājumi, kā rezultātā siltumenerģijas patēriņš apkurei ēkai samazināsies uz pusi, līdz ar to kopumā atjaunotā būve būs labs paraugs efektīvai pārvaldīšanai, iestāžu centralizācijai un līdzekļu taupīšanai ilgtermiņā," stāsta Griškevičs.

Atbilstoši iepirkumam piegādātāja uzdevums būs nodrošināt visu inženierkomunikāciju, tai skaitā vadības automatizācijas, elektroapgādes, ventilācijas, klimata, siltumapgādes un ugunsdrošības sistēmu un citu iekārtu apkalpošanu, nodrošinot to nepārtrauktu darbību un atrašanos ekspluatācijas kārtībā. Interesenti aicināti iegūt vairāk informācijas un pieteikties iepirkumam līdz 2. jūnijam.

VNĪ norāda, ka kādreizējās policijas ēkas pārbūve prokuratūras vajadzībām Aspazijas bulvārī šobrīd atrodas būvniecības noslēguma stadijā - pabeigti jumta izbūves darbi, visas būvkonstrukcijas, fasādes atjaunošanas darbi, tai skaitā fasādes apgaismojuma ierīkošana un izbūvēti lifti. Turpinās inženiertīklu izbūve, iekštelpu apdares darbi un ēkas vēsturisko elementu restaurācija, kā arī labiekārtošanas darbi ēkas iekšpagalmā. "Pie optimistiskākā scenārija ēku nodosim ekspluatācijā un lietošanai prokuratūrai jau šā gada vasarā," atklāj Griškevičs.

Tāpat VNĪ uzsver, ka turpina nodrošināt darbu nepārtrauktību nacionālas nozīmes ēku būvniecībā. Aktuālā būvniecības norises situācija VNĪ objektos tiek operatīvi uzraudzīta atbilstoši valdības rīkojumiem saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem. Darbi notiek, ievērojot piesardzības pasākumus un risinot ārkārtas situācijas radītās izmaiņas materiālu piegādēs, kā arī garākus saskaņojumu termiņus atbildīgajās iestādēs. Sapulces ar būvniecībā iesaistītajām pusēm notiek attālināti, savukārt būvlaukumos tiek veikti darbiniekus informējoši pasākumi, ievērota maksimāla sociālā distancēšanās, nepieciešamās higiēnas un dezinfekcijas prasības un veikta pastiprināta kontrole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!