Foto: Reuters/Scanpix

Rubļa kritums un Ukrainas krīzes ietekme uz Krieviju liek Vācijas automašīnu ražotājam "Volkswagen" samazināt ražošanas apjomus Krievijā, atsaucoties uz "Die Welt" vēsta "RIA Novosti".

Koncerna rūpnīcā Kalugā, kur ražo automašīnas "VW Polo", "VW Tiguan", "Škoda Fabia" un "Škoda Octavia", samazināts ražošanas plāns no 150 tūkstošiem līdz 120 tūkstošiem automašīnu. Līdz jūlija beigām "Volkswagen" automašīnu pārdošanas apjoms samazinājies par 7%.

Pēc uzņēmuma pārstāvja teiktā, rūpnīca Kalugā no pirmdienas pārstāj darboties uz desmit dienām.

Būtiski cieš arī "Opel" grupa, norāda izdevums. Saskaņā ar datiem līdz jūlija beigām, "Opel" markas automašīnas pārdošanas apjomi krituši par 17%, savukārt uzņēmumam piederošā zīmola "Chevrolet" – par 23%.

"Situācija Krievijā rada satraukumu. Pēdējo mēnešu laikā stipri sarucis tirgus, un krīze Ukrainā rada nedrošības sajūtu," sacīja "Opel" grupas pārdošanas direktors Pīters Kristians Kusperts.

"Die Welt" atzīmē, ka Krievijas automašīnu tirgus ir gandrīz tikpat liels kā Vācijas tirgus. Pēdējo desmit gadu laikā ārvalstu autoražotāji vietējo ražotņu attīstībā ieguldīja aptuveni piecus miljardus dolāru (3,86 miljardus eiro). Izdevums ziņo, ka "Volkswagen" ieguldīja tajās vismaz 1,3 miljardus eiro.

Daudzi koncerna piegādātāji, kas pārstāv Eiropas mazo un vidējo biznesu, ir piesardzīgi par savu dalību ražošanas investēšanā Krievijā.

Tagad "Volkswagen" par savu prioritāti izvirzīja ASV tirgu. Līdz 2018. gadam koncerns cer ASV pārdot 800 000 automašīnu gadā. Šā gada pirmās puses laikā uzņēmumam izdevās pārdot mazāk nekā 208 000 automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!