Foto: LETA

Apakšveļas ražotājs SIA "V.O.V.A." pērn piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 27%, kā rezultātā 2019. gads noslēgts ar 124,03 tūkstošu eiro zaudējumiem, informē "Lursoft" Klientu portfelis. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā "V.O.V.A." apgrozīja trīs miljonus eiro.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka SIA "V.O.V.A." ražotās produkcijas apjoma kritums saistīts ar augstu konkurenci.

2020. gadā prognozēta ražošanas un pārdošanas apjomu samazināšanās par 50%, jo līdz ar Covid-19 pandēmiju uzņēmums nonāca trīs mēnešu dīkstāvē, kas ietekmēja tā finansiālo stāvokli. Līdz ar to uzņēmums arī samazinājis nodarbināto skaitu. Pērn "V.O.V.A." bija darba devējs 153 darbiniekiem.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka "V.O.V.A." darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai arī atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Vēl martā uzņēmuma nodokļu parāds sasniedza 34,16 tūkstošus eiro, taču šobrīd tas samazinājies jau līdz 207,73 eiro.

SIA "V.O.V.A." kapitāldaļu turētājs ir Vladimirs Zozuļa, kuram pieder arī 25% transporta palīgdarbību uzņēmuma SIA "West Baltic Group" kapitāldaļu un 75% uzņēmumā SIA "Bubbles Bay Baltic", kas nodarbojas ar tīrīšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!