Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piektdien, 12.septembrī, atļāvis divās Ķekavā esošās noliktavās atsākt darbu, jo iepriekš konstatētie pārkāpumi novērsti, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piesaistot speciālistu zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumu veikšanas jomā, VUGD atkārtoti devās uz Ķekavas pagasta Lielvāržos esošajām, kur atrodas SIA "Roņu ieleja 2" piederošās noliktavām Nr.2 un Nr.3, kas drošības apsvērumu dēļ šonedēļ tika slēgtas.

VUGD speciālisti pārbaudīja uzņēmuma pilnvarotā pārstāvja atkārtoti iesniegto zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumu datus.

Pārbaudē konstatēts, ka zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumu rezultāti noliktavu ēkās ir normas robežās un līdz ar to ugunsdrošības prasību pārkāpums ir novērsts. VUGD piektdien izsniedza maksātnespējas procesa administratoram atļauju noliktavu darbības atjaunošanai.

Tomēr VUGD atgādina, ka brīdinājums par noliktavu darbības apturēšanu 2015.gada 5.janvārī, ja netiks novērsts konstatētais pārkāpums saistībā ar noliktavu nodrošināšanu ar ārējo ugunsdzēsības ūdensapgādi, ir spēkā. Turklāt VUGD vēl joprojām no maksātnespējas procesa administratora nav saņēmis pilnu dokumentāciju par objektu ugunsdrošību raksturojošo situāciju. Pēc šīs dokumentācijas saņemšanas VUGD amatpersonas veiks to izpēti un turpinās ugunsdrošības pārbaudi noliktavu telpās.

VUGD iepriekš informēja, ka nepilnu divu nedēļu laikā maksātnespējas administrators bija iesniedzis VUGD četrus atšķirīgus mērījumu rezultātus, un lai VUGD amatpersonas varētu pieņemt lēmumu par tālāko rīcību, VUGD nolēma piesaistīt neatkarīgu ekspertu, kurš veica zemējuma un zibensaizsardzības ierīču mērījumus noliktavās.

SIA "Roņu ieleja 2" maksātnespējas procesa administratore Liene Ābola paziņojumā medijiem norāda, ka noliktavu komplekss piektdien atsācis darbu.

Maksātnespējas procesa administratore atvainojas visiem apakšīrniekiem un telpu nomniekiem par sagādātajām neērtībām, paužot nožēlu par piespiedu dīkstāvi, ko, "iespējams, radījuši nelabvēļi, kuri varētu būt ieinteresēti SIA "Roņu ieleja 2" darbības pārtraukšanā", teikts paziņojumā.

Administratore uzsver, ka līdz šim "Roņu ieleja 2" maksātnespējas process uzskatāms par vienu no veiksmīgākajiem pēdējo gadu laikā Latvijā, jo ir izdevies saglabāt uzņēmuma saimniecisko darbību, tādējādi nodrošinot iespēju uzņēmuma kreditoriem atgūt savulaik ieguldītos līdzekļus.

"Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien, 11.septemrbrī, uzņēmuma "Roņu ieleja 2" noliktavas ēkas "Dominante 2" un "Dominante 3" Ķekavas pagastā pārtrauca darbību.

Saistībā ar nepilnībām ugunsdrošības normu ievērošanā VUGD pieņēma lēmumu par šo noliktavu ēku darbības apturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!