Foto: LETA

Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air" paziņojusi, ka no 1.oktobra atjaunos pilotu algu līmeni, kāds bija pirms Covid-19, un tādējādi kļūs par vienu no pirmajām lidsabiedrībām, kas pēc pandēmijas izbeidz pagaidu algu samazinājumu pilotiem.

Šis paziņojums ir saistīts ar "Wizz Air" līdz šim lielākās pilotu un stjuartu sastāva komplektēšanas kampaņas sākumu, lai lidsabiedrība varētu īstenot ambiciozos izaugsmes plānus.

Tā kā "Wizz Air" turpina paplašināt darbību visā tīklā, lidsabiedrība plāno līdz 2021.gada decembrim pieņemt darbā 200 pilotus un 800 salona apkalpes locekļus. Nākamajos desmit gados "Wizz Air" ir iecerējusi izveidot vēl tūkstošiem darbvietu, jo plāno trīskāršot floti līdz 500 "Airbus" lidmašīnām. Lai aizpildītu šī pieauguma radītās vakances, "Wizz Air" līdz 2030 gadam katru gadu pieņems darbā vidēji 2000 jaunu darbinieku.

"Skaidrs, ka pagājušais gads nozarei bija grūts, taču šodien ar lepnumu informējam, ka esam viena no pirmajām lidsabiedrībām, kas atjauno pilotu algas pirmspandēmijas līmenī. Mēs pateicamies ikvienam darbiniekam par nemainīgo lojalitāti, smago darbu un izturību, kas tiek demonstrēta kopš 2020.gada marta. Mēs turpinām koncentrēties uz ilgtspējīgu izaugsmi, tāpēc ceram turpmākajos gados pieņemt mūsu augošajā ģimenē tūkstošiem jaunu darbinieku," norāda "Wizz Air" valdes priekšsēdētāja vietnieks un grupas ekspluatācijas direktors Maikls Delehants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!