Foto: DELFI

Jau ceturtdienas, 19.jūnija vakarā no Rīgas uz Parīzi dosies pirmais zemo izmaksu lidsabiedrība "Wizz Air" reiss, jo aviokompānija Latvijā atklājusi savu bāzi.

"Wizz Air" komercdirektors Ģerģs Abrāns medijiem ceturtdien pastāstīja, ka aviokompānija no Rīgas lidostas plāno pārvadāt 348 000 pasažieru, cerot nākotnē šo skaitu un maršrutus audzēt. Pagājušajā gadā "Wizz Air" no Rīgas pārvadāja 230 000 pasažieru.

Šobrīd "Wizz Air" lidostā "Rīga" atklājis bāzi ar vienu jaunu "Airbus A320" lidmašīnu. No Rīgas aviokompānija lidos uz Barselonu Spānijā, Donkasteru Šēfildu Lielbritānijā, Dortmundi Vācijā un Parīzi (Bovē) Francijā. "Wizz Air" palielinās reisu biežumu uz Londonu un Oslo. Abrāns pastāstīja, ka uz Parīzi no Rīgas varēs aizlidot par cenu, sākot no 24,99 eiro vienā virzienā, uz Barselonu – 49,99 eiro vienā virzienā.

"Es ar lielu prieku atklāju "Wizz Air" 17.zemo izmaksu bāzi Rīgā, kurā atradīsies viens gaisa kuģis. Līdztekus papildus radītajām ceļošanas iespējām, mēs arī esam izveidojuši Latvijā vairākas jaunas darbavietas," sacīja aviokompānijas komercdirektors. Uz šo brīdi aviokompānija pieņēmusi darbā 22 cilvēkus, bet nākotnē to skaits izaugs līdz 36, un, kā norāda lidsabiedrība, lielākoties tie būt vietējie Latvijas iedzīvotāji.

"Wizz Air" bāzes atklāšana pierāda, ka Rīgas lidosta ir konkurētspējīga, preses konferencē sacīja Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V). ""Wizz Air" bāzes atvēršana un reisu skaita divkāršošana ļauj turpināt attīstīt Rīgu kā Baltijas aviācijas centru un ne tikai piesaistīt papildu tūristu plūsmas, bet arī nostiprināt Rīgu kā Baltijas biznesa centru," uzvēra ministrs.

Starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks izteica cerības, ka jaunā aviokompānija neaprobežosies ar vienas lidmašīnas bāzēšanos Rīgā. Viņš bilda, ka tas ļaus vienmērīgāk sadalīt apkalpoto pasažieru plūsmu starp aviokompānijām, kā arī stabilāk jutīsies lidosta, kura nebūs atkarīga no viena pārvadātāja.

Pērn, 2013.gadā, "Wizz Air" no Rīgas pārvadāja 230 000 pasažieru. Šī zemo cenu aviokompānija no Rīgas lido arī uz Eindhovenu Nīderlandē un Bergenu Norvēģijā.

"Wizz Air" ir viena no lielākajām zemo izmaksu lidsabiedrībām Centrāleiropā un Austrumeiropā. Tā pārvalda 17 bāzēs izvietotu 52 lidmašīnu "Airbus A320" gaisa floti, lidojot vairāk nekā 300 maršrutos, savienojot 96 galamērķus 35 valstīs. "Wizz Air" pērn pārvadāja 13,5 miljonus pasažieru, liecina medijiem sniegtie dati.

Ceturtdien Rīgā atbildīgās amatpersonas svinīgi pārgrieza lentu pie gaisa kuģa, kurš turpmāk no Rīgas dosies uz sešām valstīm, kā arī sagrieza svinīgajam notikumam par godu sagatavoto kūku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!