Foto: LETA

Ungārijas zemo cenu aviosabiedrība "Wizz Air" no svētdienas pārtrauc lidojumus no Rīgas uz Hamburgu (Lībekas lidostu), apliecināja starptautiskās lidostas "Rīga" sabiedrisko attiecību vecākā speciāliste Elīna Prikule.

"Wizz Air" līdz šim virzienā Rīga-Hamburga (Lībekas lidosta) lidoja divas reizes nedēļā - trešdienās un svētdienās.

Lidsabiedrības komunikācijas vadītājs Gābors Vāsārheji norādīja, ka lidojumus no Rīgas uz Lībekas lidostu tiek pārtraukts finansiālu apsvērumu dēļ. "Mēs nepārtraukti novērojam pieprasījumus visos maršrutos un mainām grafiku komerciālu apsvērumu dēļ. Lībekas lidostas finansiālo problēmu dēļ no 17. aprīļa "Wizz Air" novirzīs trīs reisus uz Hamburgas lidostu un veiks lidojumus uz Hamburgu no Gdaņskas, Skopjes un Kijevas. Vēlāk tiks pārtraukti lidojumi uz Lībeku no Rīgas," paskaidroja kompānijas komunikācijas vadītājs.

"Wizz Air" ir lielākā zemo cenu lidsabiedrība Centrālajā un Austrumeiropā pārvadāto pasažieru skaita ziņā. Tā darbību lidostā "Rīga" sāka 2010. gadā martā. Kompānijas akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā. 2014. gadā uzņēmums ziņoja par pelņu 89 miljonu eiro apmērā, bet vēl 2011. gadā cieta deviņu miljonu eiro zaudējumus.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!