Foto: Publicitātes foto

Ēdienu piegādes uzņēmums "Wolt" piesaistījis jaunu finansējumu 530 miljonu ASV dolāru apmērā, raksta "Techcrunch".

Investoru vidū ir tādas kompānijas kā "Tiger Global", "DST", "KKR", "Prosus", "EQT Growth" un "Coatue", tāpat arī piedalījušies iepriekšējie investori "83North", "Highland Europe", "Goldman Sachs Growth Equity", "EQT Ventures" un "Vintage Investment Partners". Tādējādi kopējais "Wolt" līdz šim piesaistītais finansējums sasniedz 856 miljonus dolāru.

"Wolt" pārstāvji gan atteikušies atklāt kompānijas novērtējumu, taču kompānija jau iepriekšējā finansējuma kārtā kļuva par tā dēvēto Eiropas vienradzi.

"Mēs strādājam nozarē, kurā valda augsta konkurence un pieejams finansējums, un šī kārta mums ļauj ilgtermiņā domāt par darbības paplašināšanu jaunos tirgos," sacījis kompānijas līdzdibinātājs Miki Kūsi.

"Neskatoties uz 2020. gada satricinājumiem, mēs aizvien fokusējamies uz izaugsmi, trīskāršojot savus ieņēmumus," viņš sacījis.

Gada laikā esam piesaistījuši 670 miljonus dolāru jauna kapitāla, kas mums ļauj nostiprināt pozīcijas, lai ieguldītu cilvēkos, tehnoloģijās un tirgos, domājot par nākamajiem gadiem. Uzņēmums nākotnē plānojis attīstīt loģistikas tīklu, lai piegādātu arī cita veida preces – sākot no medikamentiem līdz pat dzīvnieku pārtikai un kosmētikai.

Kā prioritāti uzņēmums noteicis pārtikas preču piegāžu attīstīšanu, raksta "Sifted". "Pārtikas produkti ir mūsu svarīgākā prioritāte," sacījis Kūsi, uzsverot, ka tirgus ir sarežģīts un peļņas maržas nav milzīgas. Tāpat nepieciešamas tehnoloģijas preču komplektēšanai, kā arī ir jāievēro derīguma termiņi.

Nākotnē uzņēmums plāno meklēt jaunas sadarbības iespējas ar lielveikalu tīkliem un citiem mazumtirgotājiem, īpaši pilsētās, kurās jau ir attīstīts restorānu piegādes tīkls.

Tajā pašā laikā pārtiku cilvēkiem vajag vienmēr, tādēļ šajā segmentā ir potenciāls. "Tā ir dabiska izaugsme, kas seko restorānu piegādēm" sacījis Kūsi. "Tas liek mums veidot tehnoloģiju, kas atbalstīs arī citu mazumtirdzniecības jomu piegādes – elektroniku, ziedus, apģērbus, kas ir vieglākas kategorijas, taču potenciāls ir mazāks," viņš piebildis.

"Wolt" patlaban strādā 23 valstu 120 pilsētās Eiropā, Japānā un Izraēlā. Pēdējā laikā "Wolt" aktīvi paplašina darbību ārpus restorānu maltīšu piegādēm, sadarbojoties ar aizvien vairāk pārtikas mazumtirgotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!