Foto: Publicitātes foto
No 3. decembra Latvijā ir sākusi darboties "Yandex Go" ātruma monitoringa tehnoloģija, kas seko līdzi, vai pakalpojuma sniedzēji servisa pasūtījumu veikšanas laikā nepārsniedz ātrumu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šo tehnoloģiju uzņēmums izstrādājis pats, un tā ieviesta visās pilsētās, kurās pakalpojums ir pieejams.

Kad autovadītājs izpilda "Yandex Go" pasūtījumu, autovadītāja lietotne ar GPS palīdzību nosaka automašīnas ātrumu. Šis ātrums tiek salīdzināts ar maksimāli atļauto konkrētajā ceļa posmā, izmantojot navigatora datus, kuri kalpo maršrutu veidošanai. Tehnoloģija ņem vērā arī iespējamos signāla traucējumus, tostarp negaidītas koordināšu izmaiņas, un prot neizmantot aprēķinos šādas anomālijas.

Ja vadītājs pārsniedz atļauto ātrumu, sistēma viņu par to brīdina, izmantojot vadītāja lietotni. Pēc vairākiem saņemtiem brīdinājumiem algoritms ierobežo vadītāja piekļuvi servisa pasūtījumiem uz noteiktu laiku, bet atkārtotu pārkāpumu gadījumā - uz visiem laikiem.

Komentējot ātruma monitoringa ieviešanu, Jānis Ķirsis, servisa "Yandex Go" sadarbības partneru attiecību vadītājs Latvijā, norāda: "Mēs turpinām aktīvi investēt braucienu drošībā. Oktobrī Latvijā tika papildu apdrošināšanas programma sadarbības partneru autovadītājiem un pasažieriem. Ātruma monitoringa ieviešana ir nākamais solis, lai padarītu braucienus vēl drošākus. Jaunās tehnoloģijas mērķis ir palīdzēt autovadītājiem, kuri netīšām pārsniedz ātruma ierobežojumu, labāk ievērot noteikumus un būt uzmanīgākiem. Tie, kuriem ātruma pārsniegšana nav vienreizēja kļūda, bet gan braukšanas stils, pārtrauks izpildīt servisa pasūtījumus. Tomēr pēc testiem citās valstīs redzam, ka vairāk nekā 70% autovadītāju, kuri reizēm pārsniedz atļauto ātrumu, pārstāj to darīt pēc otrā brīdinājuma saņemšanas lietotnē."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!