Foto: DELFI

"Z-Towers" projekta attīstītāji AS "Tower Construction Management" vērsušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Valsts policijā par iespējamu korupciju, apzināti kavējot ēkas nodošanu ekspluatācijā, portālu "Delfi" informēja AS "Tower Construction Management" komercdirektors Andžejs Neguliners.

"Esam nosūtījuši oficiālu vēstuli Valsts policijai un KNAB, pieļaujot varbūtību, ka kāda amatpersona vai to kopums, pārkāpjot savas pilnvaras, apzināti kavē ēkas nodošanu ekspluatācijā," komentēja Neguliners. "Šāda rīcība ir pretlikumīga, un mēs esam darījuši un arī turpmāk darīsim visu iespējamo, lai aizsargātu nodokļu maksātāju un starptautisko investoru likumiskās tiesības un intereses," norādījis Neguliners.

"Pēdējo gadu laikā esam aktīvi līdzdarbojušies katrā darbu plānošanā, sanāksmē vai komisijā, pārliecinoties par mūsu un pieaicināto ekspertu darbu kvalitāti un atbilstību starptautiskajām prasībām. Izskanējušie aizrādījumi ir nepatiesi, ko uzskatāmi esam attēlojuši gan oficiālās vēstulēs Rīgas domei, gan ekonomikas ministram un Ministru prezidentam. Regulāri oficiālas sarakstes ietvaros Rīgas pilsētas būvvaldei esam iesnieguši prasīto informāciju, tādēļ šobrīd līdz ar Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) esam neizpratnē par būvvaldes rīcību," komentējis attīstītāju pārstāvis.

Attīstītājs uzskata, ka publiskotā Rīgas domes (RD) pārstāvja vēstule ir "nelietīga manipulācija".

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas būvvaldes vadība pārmet domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) spiediena izdarīšanu uz būvvaldes darbiniekiem, lai tie pieņemtu ekspluatācijā Pārdaugavā uzslietos "Z-torņus", liecina būvvaldes adresētā vēstule Rīgas domē strādājošo politisko spēku frakcijām.

Savukārt Burovs (GKR) nenoliedz Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja izteiktos pārmetumus, taču vienlaikus pauž bažas par kopumā būvvaldē notiekošajiem procesiem, sevišķi, saistībā ar "Z-torņu" projektu.

Savā paziņojumā medijiem Burovs apstiprina, ka ir ticies ar projekta "Z-Tower" attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā.

"Dzirdētais man liek uzdot vairākus jautājumus par situāciju un Rīgas pilsētas būvvaldes darbu. Manā rīcībā esošā informācija liecina, ka projekta attīstītāji šai sakarā ir vērsušies tiesībsargājošās institūcijās, un es ceru drīzumā saņemt par to arī informāciju," norāda Burovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!