Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Z-Towers" maina nosaukumu, atgriežoties pie vēsturiskā nosaukuma – "Zunda Towers", informē uzņēmums.

"SPI Re Holding", kurš ietilpst "SPI Group", uzsāka projekta attīstību pirms vairāk nekā piecpadsmit gadiem. Tad tika nolemts iemūžināt Zundas kanālu torņu nosaukumā – Zundas torņi jeb "Zunda Towers". Bet, sekojot tā laika tendencēm, nosaukums tika saīsināts uz "Z-Towers", ar ko asociējas vairāk nekā desmit gadus.

"SPI Group" bez "Zunda Towers" projekta ietilpst arī "Amber Beverage Group" un "Stoli Group".

Nosodot Krievijas agresiju un paužot atbalstu varonīgajai Ukrainas aizstāvju cīņai, no 25. februāra uz "Zunda Towers" jumta izgaismotas Ukrainas karoga krāsas – 123 un 117 metru augstumā.

"Vēlējāmies uzsvērt savu atbalstu Ukrainai, kā arī norobežoties no Z simbolikas saistības ar projekta nosaukumu. Latīņu alfabētā ir 26 burti un, izvēloties projekta nosaukumā iekļaut Z kā vienu no tiem, vēlējāmies uzsvērt atrašanās vietu pie Zundas kanāla. Ļoti žēl, ka jau vairāk nekā 10 gadus Rīgā ļoti atpazīstams zīmols var tikt jebkādā veidā asociatīvi saistīts ar kara propagandas simbolu "Z" burta formā, " pauž "Towers Construction Management" komercdirektors Aigars Gerhards.

Daudzfunkcionālais nekustamā īpašuma projekts "Zunda Towers" atrodas Zundas kanāla krastā, tajā ir 90 000 m2 telpas birojiem, dzīvokļiem un tirdzniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!