Foto: DELFI
Uz "Žagarkalna" slēpošanas kalna pirmdien sākta sniega ražošana, apstiprināja "Žagarkalna" pārstāvis Vadims Kameņevs.

Nogāzi "Cīruļkalns-1" plānots atvērt trešdien, 30.decembrī, bet ceturtdien, 31.decembrī, plānots atvērt nogāzi "Žagarkalns-1" un bērnu kalnu.

Taujāts par sezonas atklāšanu, Kameņevs teica, ka par ziemas sezonas atklāšanu kopumā patlaban vēl ir grūti spriest. "Skatīsimies, kāds būs laiks, izvērtēsim iespējas."

Kameņevs arī atzīmēja, ka līdzīga situācija, kad slēpošanas sezona tika atklāta ap janvāri, iepriekš jau esot bijusi. Svarīgākais, lai sezona ir ilga - apmēram līdz marta vidum.

"Ozolkalna" pārstāve Līga Rokpelne sacīja, ka mākslīgā sniega ražošanu plānots sākt šodien vakarā. "Mums ir nepieciešamas trīs dienas ražot sniegu, lai atvērtu garo trasi. Iespējams, ka atvērsim to jau 30.decembrī, taču, visticamāk, ka 31.decembrī."

Arī "Riekstu kalna" pārstāvji atzina, ka sniega ražošanu varētu sākt šovakar, bet kādu no trasēm varētu atvērt 31.decembrī.

Iepriekš jau vēstīts, ka pēc pirmajām aukstajām naktīm šī gada rudenī Latvijā slēpošanas kalnu un trašu pārstāvji vēl nesteidza atklāt jauno ziemas sezonu.

Taču trašu un kalnu saimnieki atzina, ka būtu gatavi atklāt jauno sezonu, ja vien būtu droši skaidrs, ka Latvijā būs noturīgs sals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!