Foto: DELFI

Zaķusalas televīzijas (TV) torņa rekonstrukcijai varētu piesaistīt arī Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina Zaķusalas TV torņa rekonstrukcijas projekta īstenotāja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

"Mūsuprāt, finansējums būs kombinēts. Eiropas finansējumam ir dažādas izpausmes, un tā kā projekts būs liels un sarežģīts, atsevišķos posmos mēs labprāt pretendētu uz līdzfinansējumu, bet šobrīd precīzi nevaram neko pastāstīt, piemēram, varbūt ugunsdzēsības sistēmas, liftu remonts vai energoefektivitātes uzlabošana varētu notikt caur Eiropas Savienības fondu programmām," teica Bokta.

Viņš norādīja, ka LVRTC skatās arī uz ES programmu "Horizon 2020", kur var pieteikties bez nacionālā finansējuma. "Tāpat pilnīgi noteikti projektam ir daudz tādu sadaļu, kas nekvalificējas nevienai līdzfinansējuma programmai, līdzekļi to īstenošanai būs jārod no pašu līdzekļiem – vai nu savu, vai aizņemoties," sacīja Bokta.

Tostarp viņš atzina, ka Zaķusalas TV torņa rekonstrukcijas projekts ir pietiekami nozīmīgs, lai LVRTC tajā ieguldītu arī savus līdzekļus. "Jāatceras, ka platjoslas interneta ierīkošanas projektā mums vairāk nekā septiņi miljoni eiro jāfinansē saviem līdzekļiem. Tāpat mums ir citi projekti, tostarp e-paraksts. Vajadzīgi pietiekami nozīmīgi naudas līdzekļi, bet LVRTC uzskata par nozīmīgu ieguldīt tornī arī pats un ir tam gatavs," klāstīja LVRTC valdes priekšsēdētājs.

Pēc viņa teiktā, rekonstrukcijas projekts kopumā izmaksās vairāk nekā 10 miljonus eiro. "Mēs šobrīd varam tikai indikatīvi aplēst, summu varēs zināt pēc tehniskā projekta izstrādes. Mēs runājam par 10 un vairāk miljoniem eiro," sacīja Bokta.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka LVRTC 2013. gadā sāka darbu pie Zaķusalas TV torņa rekonstrukcijas, kuras ietvaros to iecerēts padarīt arī pieejamāku tūristiem.

Rīgas radio un televīzijas tornis ir 368 metrus augsts, un tas augstākais tornis Eiropas Savienībā. Skatu laukums, kas atrodas 97 metrus virs Zaķusalas, ir augstākais publiski pieejamais skatu punkts Rīgā.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators Latvijā, kā arī viens no lielākajiem citu elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem. Tā vienīgais īpašnieks ir valsts Satiksmes ministrijas personā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!