"Investa Source" investīcijas "Zaļā nama" būvniecībā pārsniegs septiņus miljonus ASV dolāru, šobrīd jau ir ieguldīta puse līdzekļu. "Zaļā nama" kompleksu pilnībā paredzēts nodot ekspluatācijā nākamā gada rudenī, bet ēkas būvniecību sāka 1998.gada augustā.
Nams atrodas Dzirnavu ielā 37 gadsimta sākumā celtās un pērnvasar nojauktās dzīvojamās ēkas vietā.

Nama apsaimniekotāja "Invest Source" meitas uzņēmuma "Architectural Investments" prezidents Dž.S.Kols (J.C.Cole) pastāstījis, ka šobrīd ir pabeigta ēkas izbūve, vēl atlikuši tikai iekšējie apdares darbi. "Zaļā nama" fasāde izbūvēta atbilstoši vēsturiskās jūgendstila ēkas fasādei.

"Zaļajā namā" būs 34 dzīvokļi, kuru platība būs no 80 līdz 220 kvadrātmetriem, bet dzīvokļus varēs arī apvienot, iegūstot 600 līdz 700 kvadrātmetru lielas telpas. Aprīkota 80 kvadrātmetru dzīvokļa cena "Zaļajā namā" varētu būt ap 250 tūkstošiem dolāru.

Savukārt ēkas pagrabstāvā būs autostāvvieta 34 automašīnām dzīvokļu īpašniekiem, vienas automašīnas stāvvietas iegāde īpašumā maksās 115 tūkstošus dolāru. Tāpat nama pagrabstāvā būs izveidota sauna un trenažieru zāle, bet ēkas iekšpagalmā veidos ziemas dārzu.

Kols sacījis, ka šobrīd notiek sarunas ar potenciālajiem dzīvokļu iegādes finansētājiem - "Latvijas Hipotēku un zemes banku", "Latvijas Unibanku" u.c. Dzīvokļu pircējiem iecerēts piedāvāt aizdevumus uz 15 gadiem vācu markās ar likmi 8,5% gadā un ASV dolāros ar 11,5% gada likmi.

Būvniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Velve". Savukārt celtniecības darbu vadītāja funkcijas veic ASV kompānija "American Construction Group", bet projektu izstrādāja arhitektu birojs "Sarma un Norde".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!