Foto: Shutterstock
Zvērinātu advokātu padome (ZAP) nav konstatējusi pārkāpumus zvērināta advokāta Mārtiņa Mežinska rīcībā saistībā ar iesniegumiem par viņa darbībām "Nordic Partners Limited" tiesvedībā.

ZAP izskatīja uzņēmuma "Menard Port LLC" īpašnieces Janas Miķelsones iesniegumus, kas saņemti no Augstākā tiesas, Ģenerālprokuratūras un Tieslietu ministrijas saistībā ar Mežinska rīcību tiesvedībā starp SIA "NPBC" un "Menard Port LLC" par kopīpašumā esošajam uzņēmumam "NP Business Centre" nodarīto zaudējumu piedziņu. Šajā strīdā iesaistīti arī "NP Foods" grupas uzņēmumi.

Tajos "Menard Port LLC" norādīja, ka Mežinskis, sniedzot juridisko palīdzību vairākiem atbildētājiem minētajā tiesvedībā, vairākkārt vērsies ar lūgumiem par prasības nodrošinājuma atcelšanu, kas nav uzskatāms par tiesisku un pamatotu rīcību, tāpat advokāts esot iesniedzis lūgumu par tiesvedības izbeigšanu pret tiem atbildētājiem, kuriem prasības nodrošinājums atcelts, kas arī nav uzskatāma par atbilstošu rīcību spēkā esošajai judikatūrai.

Tāpat uzņēmumam neesot paticis, ka Mežinskis esot uzsācis nomelnojošu un apmelojošu kampaņu pret Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi Doloresu Bamberi, kā arī advokātam tika pārmests, ka viņu vada "mantkārīgs motīvs".

Advokātu padome nekonstatēja tādus pārkāpumus, par kādiem norādīts iesniegumā, un uzskata, ka Mežinskis tiek identificēts ar klientu un klienta lietām, kas atbilstoši Advokatūras likumam ir aizliegts, līdz ar to uzņēmuma iesniegumi atstāti bez apmierinājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!