Foto: LETA

Telekomunikāciju cenas Latvijā ir zemākās, kurās bez tarifu celšanas vai subsīdijām iespējams sniegt pakalpojumu, intervijā aģentūrai LETA sacījis telekomunikāciju operatora "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns.

"Ja salīdzinām cenas Latvijā un kaimiņvalstīs, kā arī citviet Eiropā, tarifi pie mums ir ļoti zemi," sacīja Buasēns. "Ir grūti strādāt ar peļņu un jādomā par dažādu procesu automatizāciju."

"Uzskatu, ka esam zemākajā punktā, kurā varam sniegt pakalpojumu bez tarifu celšanas un subsīdijām, un neredzu, ka tarifi šeit varētu kļūt vēl zemāki," piebilda eksperts.

Viņš norādīja, ka papildus zemajām cenām Latvijas tirgū ir arī citi darbu apgrūtinoši apstākļi. "Šis ir grūts tirgus - ir vāja regulācija un daudz pelēko operatoru, kas nemaksā nodokļus, nemaksā satura piegādātājiem," pauda Buasēns.

SIA "Baltcom" 2014. gadā apgrozīja 15,7 miljonus eiro, bet strādāja ar 194 552 eiro lieliem zaudējumiem. Uzņēmums pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētajam "Rpax One S.A.". Dati par 2015. gadu vēl nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!