Foto: LETA

Latvijas Zemes fonds kopš darbības uzsākšanas šā gada 1. jūlijā no zemes īpašniekiem atpircis 572 hektārus zemes, portālam "Delfi" pavēstīja attīstības finanšu institūcijas "Altum" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte.

Zemes iegādes darījumu kopējā summa ir viens miljons eiro.

"Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš norāda, ka šogad noslēgti arī pirmie zemes nomas līgumi, kas ļauj prognozēt, ka pirmās zemes platības jau ir atgrieztas lauksaimnieciskās ražošanas vajadzībām. "Plānojam, ka 2016. gadā Zemes fonds iegādāsies vēl aptuveni 1000 hektārus zemes, un šo darījumu apjoms būs 2-2,5 miljonu eiro apmērā," viņš piebilst.

Lielākās platības Zemes fonds līdz šim iegādājies Zemgalē -186 hektārus. Tam seko Vidzeme (130 hektāri), Kurzeme (93 hektāri) un Latgale (92 hektāri). Mazākais platību apjoms ir Rīgas reģionā, kurā fonds noslēdzis septiņus darījumus par kopumā 58 hektāru iegādi.

Jau vēstīts, ka Latvijas Zemes fonds darbību uzsāka šā gada 1.jūlijā. Zemes fonda galvenie darbības virzieni ir lauksaimniecības zemes iegāde, lauksaimniecības zemes noma un zemes pārdošana vai maiņa, lai sekmētu, ka Latvijā lauksaimniecībā izmantojamā zeme tiktu saglabāta un izmantota lauksaimniecības vajadzībām.

Zemes fondu pārvalda "Altum".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!