Pazīstami uzņēmēji Vladimirs Komogorcevs, Juris Šabašovs, Gints Lazdiņš un Guntars Kukuls nopirkuši zemi virs plānotās Dobeles gāzes krātuves un izņēmuši licenci dzīļu izpētei un izmantošanai, ceturtdien ziņo ″Neatkarīgā Rīta avīze″.
Latvijas politiķi apsver iespēju izveidot neapgūto Dobeles gāzes krātuvi un tā nostiprināt Latvijas enerģētisko drošību. Tikmēr SIA ″Zemgales attīstības fonds″ kopš 2004. gada veikusi virkni darījumu, iegūstot zemi virs Dobeles gāzes krātuves iežiem. Zemes īpašniekam pieder arī zemes dzīles.

Tagad, lai ko arī lemtu valdība saistībā ar Dobeles gāzes krātuves izmantošanu, tai nāksies rēķināties ar pašreizējiem tās likumīgajiem īpašniekiem, norāda laikraksts

″Lursoft″ dati liecina, ka SIA ″Zemgales attīstības fonds″ īpašnieki ir pazīstamie uzņēmēji, bijušie VDK virsnieki Komogorcevs un Šabašovs (katram pieder 25% daļu), saistībā ar skandaloziem zemes darījumiem pieminētais Lazdiņš un kādreizējā Rīgas mēra Gundara Bojāra padomnieks Kukuls (katram pa 20%). Uzņēmuma izpilddirektoram Jānim Grūbem pieder 10% Zemgales attīstības fondā.

Grūbe ″Neatkarīgajai″ apstiprināja, ka uzņēmums galvenokārt dibināts Dobeles gāzes krātuves izpētei un tās tālākai izmantošana, iespējams, kļūstot par tās operatoru.

Uzņēmējs apgalvoja, ka viņa pārstāvētā kompānija jautājumu par krātuves izmantošanu aktualizējusi sarunās ar ″Gazprom″ un Lietuvas kompānijām.

Grūbe apstiprināja, ka viņa pārstāvētajam uzņēmumam gan pieder, gan arī ir noslēgti zemes nomas līgumi vietā, kur krātuves zemes ieži sniedzas vistuvāk zemes virskārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!