Foto: Pixabay

Zemkopības ministrija 2022. gadā zemkopības nozaru izglītībā ieguldīs vairāk nekā 20 miljonus eiro – Latvijas Lauksaimniecības universitātei (LLU) ir paredzēti 8,7 miljoni eiro, Bulduru dārzkopības vidusskolai (BDV) – 6,7 miljoni eiro un Malnavas koledžai (MaK) – 5,6 miljoni eiro.

Kopā šo izglītības iestāžu infrastruktūras un mācību bāzes attīstībā ZM 2022. gadā ieguldīs 21 miljonu eiro.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards informē: "Izglītības un zinātnes novecojušās infrastruktūras sakārtošanai, kā arī tehnikas un tehnoloģiju modernizācijai nepieciešami ievērojami finanšu resursi, tādēļ finanšu piesaiste šīm jomām vienmēr ir bijusi viena no Zemkopības ministrijas prioritātēm. Ministrijas ieguldījumi būtiski uzlabo izglītības un zinātnes institūciju materiāltehnisko bāzi."

2022. gadam paredzētā finansējuma izglītības iestādēm – 21 miljona eiro – lielākā daļa ir paredzēta skolu dienesta viesnīcu sakārtošanai, kurās izglītojamiem būs nodrošināti uzlaboti sadzīves apstākļi. Dienesta viesnīcas ir izglītības iestāžu nozīmīga sastāvdaļa, ņemot vērā apstākli, ka lielākā daļa audzēkņu skolās ierodas no attālākiem reģioniem. LLU tiks turpināta arī veterinārmedicīnas programmu attīstība, ieguldot līdzekļus jaunas laboratorijas projektēšanā un būvniecībā. Ieguldījumi universitātes infrastruktūrā uzlabos piekļuves iespējas studiju telpām, kā arī tiks uzlabota universitātes IT sistēmu veiktspēja. BDV tiks veikti ieguldījumi ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī sakārtos mācību telpu ventilācijas un kondicionēšanas sistēmas, kas īpaši svarīgi epidemioloģisko prasību nodrošināšanai. BDV papildinās arī izglītības procesam nepieciešamo materiāltehnisko nodrošinājumu, iegādājoties praktiskajai apmācībai nepieciešamo mūsdienu prasībām atbilstošu tehnikas un tehnoloģisko aprīkojumu. Turpināsies skolas kanalizācijas sistēmu sakārtošana, lai novērstu Lielupes piesārņošanas riskus.

Savukārt MaK finansējuma ietvaros veiks pārbūvi avārijas stāvoklī esošajā katlumājā, uzstādot jaunu energoefektīvu apkures iekārtu, kā arī sakārtojot apkures infrastruktūru skolas kompleksā. Tiks rekonstruēts mācību korpusa jumts un izbūvēta jauna mācību laboratorija ar lauksaimniecību saistītu programmu apguvei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!