Foto: Evija Trifanova/LETA

Graudkopībā šis gads Latvijā, visticamāk, nebūs tik labs kā pagājušais, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre.

Viņa atzīmēja, ka apmēram pēc vienas vai divām nedēļām varētu būt lielāka skaidrība par to, kāda ir situācija, jo Ziemeļvidzemē un Latgales reģionā ziema vēl pilnībā nav atkāpusies.

"Par to, kāda ir situācija Latvijas ziemeļu pusē, varēsim atbildēt pēc apmēram vienas vai divām nedēļās. Tad arī kopumā būs lielāka skaidrība par to, kāds šis gads varētu būt. Tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka tik labs kā pagājušais gads, nebūs," sacīja Dzelzkalēja-Burmistre.

Viņa piebilda, ka atsevišķās vietās ziemāju sējumi ir cietuši un lauki būs jāpārsēj.

"Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija, kas dibināta 1999. gadā. Biedrības pamatdarbība ir biedru interešu pārstāvēšana, lauksaimniekiem labvēlīgas politikas veidošana, biedru informēšana un izglītošana. "Zemnieku saeimas" biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas. Biedrības biedri apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!