Foto: DELFI

Latvijā raža teju pilnībā ir novākta un ziemāji sasēti, piektdienas rītā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja "Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Viņš pastāstīja, ka, lai arī vēl nelielās platībās varētu būt atsevišķas kultūras kā griķi un pupas, lielākoties visa raža Latvijā ir novākta - "pamatkultūras, kuras mēs audzējam - graudi, rapsis un kartupeļi, ir novākti," teica Lazdiņš.

Šosezon bijusi kopumā ļoti laba raža, ko nodrošinājis gan mitrais pavasaris, gan vēsā vasara. Turklāt labas ražas bijušas visos Latvijas reģionos.

Patlaban arī ziemāji ir iesēti. Šogad lielā mitruma dēļ bija augstas izmaksas ražas novākšanai, kaltēšanai, pirmapstrādei, un bija arī grūtāk apstrādāt augsni, lai iesētu ziemājus, klāstīja Lazdiņš.

Zemnieku saeimas biedri ir vairāk nekā 900 aktīvāko Latvijas zemnieku no visām lauksaimniecības nozarēm. Organizācijas mērķis ir aizstāvēt biedru intereses, aktīvi iesaistoties likumdošanas veidošanas un pilnveidošanas procesos, veidot ilgtspējīgu uz attīstību orientētu lauksaimniecības politiku Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!