Foto: LETA

Nodrošinājuma valsts aģentūras iepirkumā par astoņu jaunu C un D kategorijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo būvniecību uzvarējuši SIA "Zeng" (5,12 milj. EUR līgumcena) un SIA "Rere Būve" (4,8 milj. EUR līgumcena), informē "Lursoft Klientu portfelis".

Iepirkumu uzraudzības biroja datu bāzē pieejamā informācija liecina, ka depo tiks būvēti Kandavā, Saulkrastos, Rūjienā, Aizputē, Priekulē, Dagdā, Ilūkstē un Iecavā.

Kopumā konkursam tika saņemti septiņi piedāvājumi.

Būvkompānija SIA "Zeng", kuras patiesie labuma guvēji ir Ksenija Mlikova un Gatis Zonbergs, 2020.gadā apgrozījusi 9 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas pērn nopelnot 517,96 tūkstošus eiro. Pagājušajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 32 strādājošie. Salīdzinot ar citiem dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecības sektorā strādājošajiem uzņēmumiem, SIA "Zeng" veiktās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo aizvadītajā gadā bijušas ievērojami augstākas nekā nozarē vidēji. "Lursoft" aprēķinājis, ka iedzīvotāju ienākuma nodoklī SIA "Zeng" 2020.gadā uz vienu darbinieku samaksājis 4,64 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 8 tūkstošus eiro, kamēr nozarē tie bijuši, attiecīgi, 1,55 tūkstoši eiro un 3,26 tūkstoši eiro. Savukārt SIA "Rere Būve" 2020.gadā uz vienu darbinieku iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājusi 4,91 tūkstošus eiro, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 9,47 tūkstošus eiro.

SIA "Rere Būve", kas ir viens no Konkurences padomes konstatētajā būvniecības kartelī iesaistītajiem uzņēmumiem, 2020.gadā apgrozījusi 13,67 miljonus eiro un nopelnījusi 412,79 tūkstošus eiro.

"Lursoft" dati rāda, ka konkurss par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo būvniecību ir vienīgais, kurā šogad līdz šim uzvarējis SIA "Zeng", savukārt SIA "Rere Būve" kopā ar SIA "RE & RE" uzvarējusi arī 4,98 miljonus eiro vērtajā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas iepirkumā par būves Hipokrāta ielā 2 pārbūvi par aptiekas loģistikas ēku un stacionārus savienojošas virszemes pārejas izveidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!