Savulaik par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu notiesātais bijušais Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vadītājs Ziedonis Ziediņš kopš aprīļa strādā par pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" administratīvās nodaļas vadītāja vietnieku, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Amata, kura kandidātu atlasei nav rīkots konkurss, atalgojums pirms nodokļu nomaksas pārsniedz 1000 latu.

Kā raidījumam norādīja "Rīgas ūdens" personāla daļas vadītāja Edīte Helmane, "vadība nolēma, ka šis nav tāds amats, kam nepieciešams konkurss". Ziediņa CV jau bija iesniegts iepriekš un tika reģistrēts uzņēmuma datubāzē. To izvērtējot, nolemts, ka viņš ir piemērots amatam.

Pats Ziediņš komentārus par iecelšanu jaunajā amatā nav sniedzis.

Kā ziņots, 2008.gada aprīlī Ziediņš atteicies no pašvaldības SIA "Lucavsalas attīstība" padomes locekļa amata.

2007.gada 8.martā Augstākās tiesas Senāts kasācijas kārtībā izskatīja un atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2006.gada 15.decembra spriedumu, ar kuru Ziediņam piemērots naudas sods 80 minimālo mēnešalgu jeb 7200 latu apmērā, tomēr atcelts aizliegums ieņemt vadošus amatus.

Apgabaltiesa daļēji atcēla Centra rajona tiesas spriedumu, kura 2006.gada maijā atzina Ziediņu par vainīgu nodarījumā un piesprieda viņam triju gadu cietumsodu. Pirmās instances tiesa arī lika atmaksāt 14 638 latus Finanšu ministrijai un piecus gadus liedza Ziediņam ieņemt vadošus amatus.

Pirmās instances tiesa atzina, ka no 1999.gada 9.augusta līdz 2002.gada 5.februārim Ziediņš veicis tīšas darbības mantkārīgā nolūkā un 12 reizes Valmieras televīzijā finansējis no CDzMPK piešķirtiem līdzekļiem Saeimas deputāta Jura Dobeļa (TB/LNNK) uzstāšanos, kas nav bijusi saistīta ar informēšanu par dzīvokļu privatizāciju vai ar sabiedrības izglītošanu.

Tiesa arī atzina, ka Ziediņš nepamatoti no CDzMPK līdzekļiem nomaksājis 11 800 latus dokumentālās filmas izveidei par 4.maiju.

Ziediņš CDzMPK vadīja no 1996. līdz 2003.gadam, bet pēc tam strādāja "Mājokļu aģentūrā", kur pēc Centra rajona tiesas lēmuma paziņošanas pārtrauca darbu, kamēr krimināllietā nebūs pieņemts galīgais spriedums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!