Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstītājs "VPH Latvia" uzsācis jauna tirdzniecības centra izveidi Ziepniekkalnā pie Valdeķu un Graudu ielas, kura nomnieks būs mazumtirdzniecības tīkls "Lidl", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kopējās investīcijas jaunajā tirdzniecības centrā plānotas astoņu miljonu eiro apmērā un šis būs pirmais projekts Latvijā, kurā "Lidl" īrēs telpas.

Tirdzniecības centrs sastāvēs no divām ēkām – vienā atradīsies "Lidl", bet otra būs pielāgota citu nomnieku vajadzībām – piemēram, ikdienas preču tirdzniecībai, aptiekai, zooveikalam un ēdināšanai. Kopējā jaunā tirdzniecības centra platība būs ap 5000 kvadrātmetri.

"VPH Latvia ir sociāli atbildīgs attīstītājs, kurš Latvijas tirgū attīsta nekustamo īpašumu projektus, vadoties no labākajiem pasaules standartiem un tos ieviešot Latvijā. Jaunā tirdzniecības centra konceptu raksturo tādi atslēgas vārdi kā ilgtspējīgi vides risinājumi, apkārtējo iedzīvotāju drošība un kvalitatīvs un arhitektoniski pievilcīgs projekts pilsētvidē," atzīst SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Viņš uzsver, ka projekta tehniskie risinājumi izvēlēti tā, lai saglabātu pēc iespējas vairāk koku. Katra izzāģētā koka vietā tuvējā apkaimē tiks iestādīts jauns koks un kopā ar apzaļumošanas speciālistiem uzraudzīta tā augšana turpmākos 10 gadus, kas ir nebijusi iniciatīva Latvijas praksē, sola uzņēmums.

"VPH Latvia" attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā. Starp VPH attīstītajiem projektiem ir "Nordika Shopping Valley" Viļņā ar atrašanās vietu blakus IKEA. Latvijā VPH Latvia ir attīstījis arī tirdzniecības centru "Mežciems" 2014. gadā, kuru pārvaldīja līdz 2017. gadam.

Jau ziņots, ka mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl Latvija" šoruden izsludinājis vairāk nekā 1000 vakances visā Latvijā – Rīgā, Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī, Ventspilī, Tukumā, Rēzeknē, Jelgavā un Ogrē, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

"Lidl" 2019. gadā bija viens no lielākajiem vācu kapitāla investoriem Latvijā. Pašlaik uzņēmums fokusējas uz sava loģistikas centra pabeigšanu Rīgā un veikalu tīkla izveidi visā Latvijā. Līdz ar savu veikalu atvēršanu, "Lidl" vietējiem patērētājiem piedāvās augstas kvalitātes produktus par cenām, kas būs pieejamas visiem.

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" ir daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz" mazumtirdzniecības grupas.

"Lidl" pašlaik darbojas 32 pasaules valstīs. Uzņēmumam ir gandrīz 11 200 veikali un vairāk nekā 200 loģistikas centri, kuros kopumā strādā vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!