Foto: F64
Jaunieceltais Latvijas energokompānijas "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un līdzšinējais "Rīgas siltuma" vadītājs Āris Žīgurs netic, ka bijušais "Latvenergo" vadītājs Kārlis Miķelsons būtu spēris "kādus aplamus soļus".

Lūgts vērtēt, kā korupcijas skandāls ietekmējis "Latvenergo", Žīgurs trešdien intervijā Latvijas Radio atzina, ka "tas ir smags jautājums". "Tas ir smags jautājums, un pirmais iespaids bija milzīgs satraukums un šoks. Daudzos joprojām valda neziņa, kas īsti ir noticis, bet, domājams, mēs to uzzināsim," teica Žīgurs.
Viņš gan neticot, ka Miķelsons būtu "spēris aplamus soļus". "Man nekādi negribas ticēt, ka Miķelsona kungs varētu būt darījis tādus aplamus soļus," sacīja Žīgurs.

Viņaprāt, "Latvenergo" saimniecisko darbību korupcijas skandāls nav ietekmējis.

Uz jautājumu, kā viņš plāno novērst korupcijas riskus TEC-2 otrās kārtas rekonstrukcijā, Žīgurs atzina, ka projekts jau tiek realizēts. "Patlaban lēmums ir pieņemts, līgumi ir noslēgti, iekārtas tiek ražotas. Man grūti iedomāties, kā pašlaik šo sākto būvniecības konveijeru varētu pārtraukt. Tad jāmaksā milzīgas soda naudas," klāstīja Žīgurs. Viņš gan minēja, ka pašlaik nav īsti kompetents par šo jautājumu runāt, jo nav iepazinies ar visiem projekta dokumentiem.

Jau ziņots, ka par jauno "Latvenergo" valdes priekšsēdētāju izvēlēts Žīgurs. Pēc "Lursoft" informācijas, Žīgurs ir RS vadītājs kopš 1996.gada marta.

Konkursā uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu sākotnēji pieteicās 19 pretendenti, bet pēdējā posmā uz šo amatu pretendēja trīs kandidāti.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi - "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!