Foto: Publicitātes attēli
Trešdien "Zīmolu topa 2018" apbalvošanas ceremonijā tiks paziņoti Latvijas spožākie un mīlētākie zīmoli. Šogad viens no būtiskākajiem topa jaunumiem ir Cilvēcīgāko zīmolu tops, kas tapis sadarbībā ar mediju grupu "All Media Baltics". Pasākuma tiešraidi no pulksten 16 būs iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Cilvēcīgāko zīmolu topā tiek izcelti uzņēmumi, kurus Latvijas iedzīvotāji uzskata par sociāli atbildīgākajiem un kas veicina pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

"No zīmoliem arvien vairāk sagaidām cilvēcīgu, personisku attieksmi un iestāšanos par kaut ko ārpus sava labuma. Līdzīgi kā ar draugiem un paziņām. Mēs nebūsim gatavi ilgstoši uzturēt attiecības ar kādu, kurš mēģina mūs uz kaut ko pierunāt vai kaut ko mums iesmērēt. Tāpat arī ar zīmoliem – uzvar tie, kuri ar interesi ieklausās tajā, ko mēs patiešām vēlamies, zina, par ko paši iestājas, un – ja vajag, spēj īstajā brīdī arī pajokot," sacīja "DDB Consulting Stratēģiskā" direktore Anna Celmiņa.

Šogad pirmo gadu tiek veidots arī Latvijas "Instagram" influenceru "top 100" jeb ietekmīgāko Latvijas "Instagram" lietotāju tops sadarbībā ar itāļu uzņēmumu "ModelTag". Uzņēmums nosaka katra influencera ierakstu vērtību, salīdzinot to ar tradicionālo mediju izmaksām. Influenceru ietekme tiek aprēķināta, balstoties uz formulu, kas rūpīgi vērtē komunikācijas kvalitāti – sekotāju iesaisti un interakciju ar saturu.

Pēdējo gadu jauninājums ir arī Latvijas Zaļāko zīmolu tops, kurš jau trešo gadu tiek veidots sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu. Jau otro gadu sadarbībā ar "Accenture Latvia" un Latvijas Startup asociāciju tiek izvērtēti arī jaunuzņēmumi Latvijas Startup zīmolu topā. Tāpat turpinām noskaidrot Latvijas ietekmīgākos zīmolus sociālajos medijos sadarbībā ar HTTPool.

"Mīlētāko zīmolu tops" tiek veidots jau kopš 2004. gada un kalpo kā svarīgs atskaites punkts patērētāju attieksmes atspoguļošanā. Pētījumu veic "DDB Consulting" sadarbībā ar "RAIT Custom Research Baltic" un žurnālu "Kapitāls".

Zīmolu topa apbalvošanas ceremonija notiks mūzikas namā "Daile" un tiešraidē būs vērojama portālā "Delfi", "LMT Straume" un "zimolutops.lv" Facebook profilā. Ceremoniju vadīs komiķis Jānis Skutelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!