Foto: Publicitātes foto
Biedrība Latvian Art Directors Club (LADC) uzsākusi iniciatīvu, lai ikvienam dotu iespēju praktiski apgūt visas reklāmista prasmes. LADC skola ir neoficiāla 8 mēnešu izglītības programma, kas Latvijas radošo praktiķu paspārnē skolos un iedvesmos 15 talantīgus studentus.

Līdz 22. jūlija pusnaktij ikviens radošā gara īpašnieks tika aicināts pieteikties, izpildot divus darba uzdevumi, savukārt LADC žūrija izvēlējās labākos.

Kopumā tika vērtēti 64 dalībnieki un LADC skolas 2015./2016. mācību gada student būs: Dana Jurkjāne, Jūlija Haritonova, Reinis Ornicāns, Jeļena Vinogradova, Anna Rubule, Daiga Bitēna, Laura Celmāra, Gatis Trikulis, Madara Bergane-Berģe, Kaspars Kursišs, Matīss Pērkons, Andris Alps, Zane Trumpīte, Klinta Verbele un Kristīne Grauduma.

"Esmu priecīgs visos aspektos. Gan kā reklāmists, redzot izcilas idejas, gan kā novecojošs organisms, redzot jaunā paaudzes potenciālu. Un, protams, kā hipotēzes – ka reklāmas gēns ir iedzimts un bieži vien talanti meklējami ārpus nozares (lai neteiktu – ielās), – autors. Ikviens, kas izturējis rūdītas, ar samērā melnu humoru apveltītas žūrijas sietu, ir unikāls, ārpus klišejām domājošs eksemplērs, un turpmāk, apmācības un ugunskristību gaitā kļūs tikai vēl savdabīgāks," sacījis LADC līdzdibinātajs un tā presidents Ēriks Stendzenieks.

"Es nezinu, kā iegrozīsies studentu dzīves, bet skaidrs ir viens – no skolas katrs iznāks mazliet citāds, nekā tajā iegājis," viņš turpina.

"LADC vienmēr gājis pret straumi. Kad nolēmām rīkot LADC skolu, bija skaidrs, ka tā būs absolūti neoficiāla un tāpēc izcila izglītības programma. Tieši šā iemesla dēļ mēs studentiem varam piedāvāt nevis atbilstošu izglītību ieguvušus pedagogus-teorētiķus, bet nozarē strādājošus profesionāļus, Latvijas un ārvalstu labākos reklāmas dzīves pazinējus, ideju celmlaužus, reklāmas praktiķus ar daudzu gadu pieredzi, ar desmitiem apēstiem pudiem sāls vēderā, tūkstošiem negulētu nakšu spoguļattēlā, simtiem miskastē izmestām, bet desmitiem realizētām idejām," norāda LADC valdes locekle Anete Franka.

Latvian Art Directors Club ir biedrība, kura rūpējas par radošo industriju meistarības un profesionālo standartu izaugsmi, izglīto, iedvesmo un iedrošina esošo un nākamo radošo talantu paaudzi, nodrošina pieredzes un informācijas apmaiņu starp radošo industriju profesionāļiem un sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!