Foto: DELFI

Baltijas valstīs pārstāvētā ziņu aģentūra "Baltic News Service" (BNS) ir pārdota Igaunijas uzņēmumam "Uudisvoog", kas pieder Igaunijas riska kapitāla kompānijai "Koha Capital", liecina paziņojums biržai.

Līdzšinējais īpašnieks Somijas "Alma Media'sKauppalehti Group" ir pārdevusi visas uzņēmuma daļas un puses ir vienojušās neatklāt darījuma summu.

"Koha Capita" pieder Igaunijas uzņēmējam Ilmaram Kompusam. Viņš ir arī kncerna "Sky Media" īpašnieks. Tajā darbojas radio stacijas "Sky Plus", "Energy.fm", "Retro.fm", "Sky Radio" (krievu valodā) un "Russkij Radio", vēsta "Delfi.ee".

"Uudisvoog" dibināts šī gada februārī.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada novembrī kļuva zināms, ka BNS īpašnieki, skandināvu mediju koncerns "Alma Media", vēlas pārdot BNS grupu un meklē tai pircēju. Skandināvi piedāvājuši iegādāties BNS grupu dažiem Lietuvas mediju uzņēmumiem.

Ziņu aģentūra BNS, kas darbojas Somijas mediju koncerna "Alma Media" sastāvā, ir lielākā informācijas aģentūra Baltijas valstīs, un tās biroji darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

BNS darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā un grupas ieņēmumi 2013.gadā bija 4,2 miljoni eiro.

"Baltic News Service" dibināta 1990.gadā un 1998.gadā tā kļuva par Somu koncerna daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!