Foto: AP/Scanpix

Zivju, nēģu un vēžu monitoringu Latvijas "Natura 2000" teritorijās līdz 2020. gadam par 57 392 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa veiks Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior", liecina Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) mājaslapā pieejamā informācija.

Konkurss iedalīts divās daļās - monitoringa veikšanai "Natura 2000" teritorijās un fona monitoringa realizēšanai citviet Latvijā, līdz ar ko, starp DAP un "Bior" parakstīti arī divi līgumi - pirmais par 25 877 eiro, bet otrais par 31 515 eiro.

Saskaņā ar konkursa pirmo daļu, zivju, nēģu un vēžu monitorings jāveic kopskaitā 26 "Natura 2000" teritorijās, bet konkursa otrās daļas tehniskajā specifikācijā tiek pieprasīts fona monitorings 82 no 132 Latvijas kvadrantiem.

Kā teikts konkursa nolikumā, katras tā daļas veikšanā jātiek iesaistītam vismaz vienam speciālistam ar pieredzi zivju vai dabas vērtību uzskaišu un monitoringa veikšanā. Tāpat ekspertam jābūt ar pieredzi savā darbā gūto datu apstrādē.

Institūta "Bior" piedāvājumi bija vienīgie, ko DAP saņēma.

Kā ziņots, konkursu zivju, nēģu un vēžu monitoringa veikšanai "Natura 2000" teritorijās Latvijā DAP izsludināja šī gada 26. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!