Foto: DELFI
Zivsaimnieki laikā no šā gada 6. decembra līdz nākamā gada 15. janvārim varēs iesniegt savus projektus desmit miljonu latu Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzfinansējumam investīcijām zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās, kā arī zvejas un akvakultūras produktu apstrādei, portālu "Delfi" informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Pasākumā "Investīcijas zvejas ostās un zivju izkraušanas vietās" pieejamais publiskais finansējums ir 1,16 miljoni latu, un šīs aktivitātes mērķis ir uzlabot zvejas produktu izkraušanai un uzglabāšanai nepieciešamo infrastruktūru ostās, kā arī nodrošināt kvalitatīvus ostas pakalpojumus zvejniekiem. Pasākuma aktivitātēm nav komerciāla rakstura, un atbalstu var pieteikt biedrība, pašvaldība, kā arī valsts vai pašvaldības atvasināta publiska juridiskā persona.

Savukārt pasākumā "Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde" pieejamais publiskais finansējums ir 8,64 miljoni latu. Pasākuma mērķis ir palielināt zvejas un akvakultūras produktu pievienoto vērtību, paaugstināt darba drošību un darba ražīgumu, samazināt negatīvu ietekmi uz vidi, nodrošināt produktu kvalitāti, tai skaitā samazināt kaitīgas vielas zivju produktos, kā arī ražot jaunus produktus un izmantot zivju apstrādes blakusproduktus un atkritumus.

Atbalstam pasākumā varēs pretendēt Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) atzīts zivju apstrādes uzņēmums; PVD atzīts dzīvnieku izcelsmes pārtikā neizmantojamo blakusproduktu aprites uzņēmums, kas nodarbojas ar zivju blakusroduktu vai atkritumu pārstrādi; fiziska vai juridiska persona, kas mājas apstākļos ražo zvejas produktus u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!