Foto: PantherMedia/Scanpix
SIA "Žurnāls Santa" meitasuzņēmums SIA "Santas rezidence" Cēsīs kādreizējās slimnīcas ēku kompleksā Gaujas ielā 88 veidos viesnīcu kompleksu ar parku.

Kā pastāstīja "Santas rezidences" valdes loceklis Māris Ančs, Cēsu pašvaldības rīkotajā izsolē nopirkto ēku kompleksa īpašumtiesības tuvākā mēneša laikā tiks reģistrētas uz "Santas rezidences" vārda, tad pie darba ķersies arhitekti un vēsturnieki, lai izplānotu, kā atjaunot trīs ēkas. Tā kā tās ir kultūrvēsturisks piemineklis, tās tiks restaurētas iepriekšējā izskatā. Paredzēts, ka arhitekti strādās gadu.

Pēc tam sāksies restaurācijas un celtniecības darbi, kuri varētu ilgt vismaz trīs gadus. To laikā pilnībā tiks sakārtots un atjaunots arī apkārt esošais parks.

Projektā paredzēts investēt vismaz 1,4 miljonus eiro, kā to paredz izsoles nolikums.

Cik daudz viesu jaunais komplekss varēs uzņemt un kādus vēl pakalpojumus tas piedāvās, pagaidām nav zināms, viss lielā mērā būs atkarīgs no arhitektu redzējuma, kā ēku iespējams izveidot un izmantot, norāda Ančs.

Taujāts, kāpēc tūrisma attīstībai izvēlēts tieši šis īpašums, Ančs atklāj, ka pētījis piedāvājumus, un pēc apskates šī vieta iepatikusies. "Cēsis ir pievilcīga pilsēta ar senām kultūras tradīcijām, uzbūvēta lielā koncertzāle, tur dzīvo atsaucīgi cilvēki", norāda Ančs.

Kā ziņots, Cēsu novada pašvaldība par 211 085 eiro izsolījusi kādreizējās slimnīcas kompleksa ēkas Gaujas ielā 88, Cēsīs.

Minēto summu, nosolot vienu soli, 1500 eiro, par minēto īpašumu piekritusi maksāt SIA "Santas rezidence", kas bija vienīgā pretendente šajā izsolē.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", uzņēmuma "Santas rezidence" 100% īpašnieks ir SIA "Žurnāls Santa". Kompānija reģistrēta šogad 17.martā, tās vienīgais valdes loceklis ir Ančs, kas ir arī SIA "Žurnāls Santa" valdes loceklis.

Saskaņā ar izsoles noteikumiem uzvarētājam ir pienākums piecu gadu laikā atjaunot trīs vēsturiskās ēkas. Īpašumā jāinvestē vismaz 1,4 miljoni eiro, un tajā atļauts veikt tikai ar tūrismu, veselību, kultūru vai rekreāciju saistītu uzņēmējdarbību. Tāpat izsoles uzvarētājam jāsaglabā sabiedrības pieejamība nekustamajam īpašumam. Kopumā uzvarētājam piecu gadu laikā jārada desmit jaunas darbavietas.

Kompleksa ēkas celtas pašā 20.gadsimta sākumā, un tajās ilgstoši bijusi Latvijas Sarkanā Krusta Cēsu sanatorija. Kā norādīja pašvaldībā, 2002.gadā valsts īpašumu nodevusi pašvaldībai, bet patlaban jau nepilnus desmit gadus ēkas esot neapdzīvotas.

Kā liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija, īpašums sastāv no zemesgabala 64 530 kvadrātmetru platībā ar astoņām ēkām un būvēm.

Cēsu novada pašvaldības zemes ierīcības inženiere Aija Malnača iepriekš norādīja, ka komplekss ir vietējas nozīmes kultūrvēsturisks piemineklis, tādēļ izsoles noteikumos iestrādāta prasība pircējam piecu gadu laikā sakārtot trīs kompleksa pamatēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!